Κοσμος

Σελένα Γκόμεζ: Ξέσπασε σε κλάματα για τις απελάσεις του Τραμπ

Το Μεξικό έχει υποδεχθεί 4.000 απελαθέντες μετανάστες σε μία εβδομάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
selena-gomez
© ΕΡΑ / NINA PROMMER

Σελένα Γκόμεζ: Ξέσπασε σε κλάματα για τις απελάσεις του Τραμπ

Η Σελένα Γκόμεζ μοιράστηκε ένα συγκινητικό βίντεο στο Instagram Story της, ξεσπώντας σε δάκρυα για τις απελάσεις μεταναστών από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Σελένα Γκόμεζ πρωταγωνίστρια του Emilia Perez, δημοσίευσε το συγκινητικό κλιπ τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, μαζί με τη λεζάντα «Λυπάμαι» με ένα emoji με τη σημαία του Μεξικού. Στο βίντεο που έχει πλέον διαγραφεί, η Γκόμεζ εξέφρασε την αγωνία της για την τρέχουσα κατάσταση, λέγοντας: «Όλοι οι άνθρωποί μου δέχονται επιθέσεις, τα παιδιά. Δεν καταλαβαίνω. Λυπάμαι πολύ, μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι αλλά δεν μπορώ. Δεν ξέρω τι να κάνω. Θα προσπαθήσω τα πάντα, το υπόσχομαι», είπε ενώ έκλαιγε εμφανώς με λυγμούς.

Το Μεξικό έχει υποδεχθεί μη-Μεξικανούς απελαθέντες από τις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της χώρας Κλαούντια Σέινμπαουμ, ανατρέποντας την προηγούμενη αντίθεσή της να το κάνει. Η Σέινμπαουμ είπε ότι το Μεξικό έχει υποδεχθεί περισσότερους από 4.000 απελαθέντες, εκ των οποίων «η μεγάλη πλειοψηφία» ήταν Μεξικανοί υπήκοοι. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε καθήκοντα την περασμένη εβδομάδα, υποσχόμενος μαζικές απελάσεις μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στις ΗΠΑ. Όμως, έκτοτε, δεν έχει καταγραφεί ακόμη κάποια «σημαντική» αύξηση στον αριθμό των απελαθέντων που έχει υποδεχθεί το Μεξικό, υπογράμμισε η Σέινμπαουμ.

Η αριστερή ηγέτιδα είχε προηγουμένως δηλώσει ότι η κυβέρνησή της δεν είχε συμφωνήσει στην επανεκκίνηση του προγράμματος «Παραμείνετε στο Μεξικό» ("Remain in Mexico") από τη διοίκηση Τραμπ, στο πλαίσιο του οποίου θα έστελνε μη Μεξικανούς μετανάστες πίσω στο Μεξικό, ενώ ανέμεναν την επεξεργασία των αιτημάτων τους από τις ΗΠΑ. Η Μεξικανή πρόεδρος είπε ότι μεταξύ των απελαθέντων από τις ΗΠΑ βρίσκονται άνθρωποι που εστάλησαν με τέσσερις πτήσεις με πολιτικό αεροσκάφος. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε την Παρασκευή, επικαλούμενο έναν Αμερικανό και έναν Μεξικανό αξιωματούχο, ότι το Μεξικό αρνήθηκε να υποδεχθεί μια πτήση με απελαθέντες από τον αμερικανικό στρατό. Τέτοιου είδους πτήσεις έχουν προκαλέσει την οργή της Βραζιλίας και της Κολομβίας τις τελευταίες ημέρες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY