- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ και Πούτιν αναμένεται να έχουν σύντομα τηλεφωνική επικοινωνία
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δεσμευτεί να τερματίσει γρήγορα τον πόλεμο στην Ουκρανία
ΗΠΑ - Ρωσία: Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να έχουν σύντομα τηλεφωνική επικοινωνία - Το σχέδιο για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, όπως είπε ένας κορυφαίος σύμβουλος του Τραμπ, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν είναι ρεαλιστικό να επιχειρηθεί η απομάκρυνση των Ρώσων στρατιωτών από κάθε σπιθαμή του ουκρανικού εδάφους.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην αμερικανική προεδρία στις 20 Ιανουαρίου, εμφανίζει εαυτόν ως κορυφαίο στην επίτευξη συμφωνιών και έχει δεσμευτεί να τερματίσει γρήγορα τον πόλεμο στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να έχει πει με ποιο τρόπο.
Επαφές ανάμεσα σε Τραμπ και Πούτιν με την Ουκρανία στο επίκεντρο
Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Μάικ Γουόλτς, ο οποίος θα είναι ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, δήλωσε χθες στο ABC ότι ο πόλεμος έχει γίνει ένας πόλεμος τύπου Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, μια "κρεατομηχανή ανθρώπων και πόρων" με "επιπτώσεις Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου", σύμφωνα με το ABC.
"Όλοι γνωρίζουν ότι αυτό πρέπει να σταματήσει με κάποιο τρόπο και με διπλωματικά μέσα", είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ο Γουόλτς, πιστός στον Τραμπ ο οποίος έχει υπηρετήσει ως συνταγματάρχης στην Εθνοφρουρά.
"Δεν νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό να λέμε ότι θα διώξουμε και τον τελευταίο Ρώσο από κάθε σπιθαμή του ουκρανικού εδάφους, ακόμη και από την Κριμαία. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει αναγνωρίσει αυτή την πραγματικότητα και νομίζω ότι έχει γίνει ένα τεράστιο βήμα σε κάτι το οποίο ολόκληρος ο κόσμος αναγνωρίζει ως πραγματικότητα, οπότε ας προχωρήσουμε".
Ερωτηθείς συγκεκριμένα σχετικά με τις επαφές ανάμεσα στον Τραμπ και τον Πούτιν, ο Γουόλτς είπε: "Περιμένω ότι θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία, τουλάχιστον μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Επομένως αυτό θα είναι ένα βήμα και θα το πιάσουμε από εκεί".
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 έχει αφήσει πίσω της δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων και τη σοβαρότερη ρήξη ανάμεσα στη Μόσχα και στη Δύση από το 1962 και την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 49.000 μυρμήγκια σε πιάτα μέσα σε τέσσερα χρόνια - Κινδυνέυει με φυλάκιση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.