- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έλον Μασκ κατά Νάιτζελ Φάρατζ: Το κόμμα Reform έχει ανάγκη από νέο ηγέτη
«Ο Φάρατζ δεν έχει αυτό που χρειάζεται», έγραψε ο Μασκ στο Χ
Ο δισεκατομμυριούχος Μασκ, στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, επιτίθεται τις τελευταίες ημέρες στη βρετανική πολιτική σκήνη
Ο Έλον Μασκ δήλωσε σήμερα ότι το βρετανικό κόμμα Reform UK πρέπει να αλλάξει ηγέτη, δηλαδή τον Νάιτζελ Φάρατζ, τον οποίο υποστήριζε έως τώρα.
«Το κόμμα Reform έχει ανάγκη από νέο ηγέτη. Ο Φάρατζ δεν έχει αυτό που χρειάζεται», έγραψε ο Μασκ στην πλατφόρμα X αναφερόμενος στον Νάιτζελ Φάρατζ, εμβληματικό πρόσωπο του Brexit και ηγέτη του αντιμεταναστευτικού κόμματος Reform UK, το οποίο είναι σε πλήρη άνοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
The Reform Party needs a new leader. Farage doesn’t have what it takes.
— Elon Musk (@elonmusk) January 5, 2025
Βουλευτής από τον Ιούλιο, ο Φάρατζ δήλωσε πρόσφατα ότι είναι σε διαπραγματεύσεις με τον Μασκ για μια χρηματοδότηση του κόμματός του. Συνάντησε τον ιδιοκτήτη της πλατφόρμας X στα μέσα Δεκεμβρίου στην κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα. Ο Φάρατζ δεν άργησε να του απαντήσει σήμερα στο X: «Λοιπόν, αυτό είναι έκπληξη! Ο Έλον είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, αλλά φοβάμαι πως δεν συμφωνώ σε αυτό το σημείο μαζί του».
Well, this is a surprise! Elon is a remarkable individual but on this I am afraid I disagree.
— Nigel Farage MP (@Nigel_Farage) January 5, 2025
My view remains that Tommy Robinson is not right for Reform and I never sell out my principles. https://t.co/V7iccN6usS
Ο δισεκατομμυριούχος Μασκ, στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, πλήθυνε τα σχόλια τις τελευταίες ημέρες για τη βρετανική πολιτική. Επιτέθηκε επανειλημμένα στην κυβέρνηση του Εργατικού Κιρ Στάρμερ και ζήτησε την απελευθέρωση του ακροδεξιού ακτιβιστή Τόμι Ρόμπινσον. «Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Τόμι Ρόμπινσον δεν είναι καλός για το Reform και δεν θα απαρνηθώ ποτέ τις αρχές μου», πρόσθεσε ο Νάιτζελ Φάρατζ.
Ο Τόμι Ρόμπινσον είναι εμβληματικό πρόσωπο της βρετανικής ακροδεξιάς. Καταδικάστηκε στα τέλη Οκτωβρίου σε φυλάκιση 18 μηνών για παραβίαση δικαστικής απόφασης του 2021 που του απαγόρευε να επαναλάβει δυσφημιστικά σχόλια για έναν Σύρο πρόσφυγα.
Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου, που οδήγησαν το Εργατικό Κόμμα του Κιρ Στάρμερ στην εξουσία έπειτα από 14 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους Τόρις, το Reform UK συγκέντρωσε περίπου το 14% των ψήφων εξασφαλίζοντας την είσοδό του στο κοινοβούλιο και πέντε έδρες. Το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ έλαβε πολλές ψήφους από τους Συντηρητικούς, οι οποίοι υπέστησαν τη χειρότερη ήττα στην ιστορία τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.