- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μπράιαν Τόμσον: Ο ύποπτος για τη δολοφονία του είχε γράψει μανιφέστο κατά του συστήματος υγείας
Σιγά σιγά απαντώνται τα κίνητρα του
Μπράιαν Τόμσον: Ο ύποπτος για τη δολοφονία του είχε γράψει μανιφέστο κατά του συστήματος υγείας
Ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον επικεφαλής ενός αμερικανικού κολοσσού των κοινωνικών ασφαλίσεων είχε μαζί του ένα χειρόγραφο μανιφέστο στο οποίο εξέφραζε την οργή του για τον τομέα αυτό, αποκάλυψε σήμερα ένας αξιωματικός της αστυνομίας.
«Διάβασα αυτό το μανιφέστο (…) Είναι χειρόγραφο. Αφήνει να εννοηθεί ότι είναι οργισμένος με το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ» εξήγησε ο επικεφαλής των ερευνητών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Τζόζεφ Κένι, στην εκπομπή Good Morning America του τηλεοπτικού δικτύου ABC.
«Πιο συγκεκριμένα» ο 26χρονος Λουίτζι Μαντζιόνι «εξηγεί ότι το σύστημα υγείας είναι το ακριβότερο στον κόσμο, ενώ το προσδόκιμο ζωής ενός Αμερικανού είναι στην 42η θέση παγκοσμίως. Έγραφε πολλά για την περιφρόνησή του για τις αμερικανικές εταιρείες και ιδίως για τη βιομηχανία υγείας», πρόσθεσε.
Μία ημέρα μετά τη σύλληψη του Μαντζιόνι για τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της UnitedHealthCare, υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα για τα κίνητρα του υπόπτου. Ο Μαντζιόνι κατάγεται από εύπορη οικογένεια και σπούδασε μηχανικός σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας.
Ο Μαντζιόνι συνελήφθη σε ένα κατάστημα McDonald’s στην Αλτούνα, περίπου 500 χιλιόμετρα δυτικά της Νέας Υόρκης. Δικαστήριο της Πενσιλβάνιας διέταξε την προφυλάκισή του, εν αναμονή της μεταφοράς του στη Νέα Υόρκη. Οι αστυνομικοί προβληματίζονται για τη φωτογραφία μιας ακτινογραφίας που είχε αναρτήσει ο ύποπτος στο προφίλ του στην πλατφόρμα Χ.
Το πρωί της περασμένης Τετάρτης ο ύποπτος πλησίασε τον Μπράιαν Τόμσον, 50 ετών και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ, έξω από ένα ξενοδοχείο του Μανχάταν. Η δολοφονία καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας.
Ο θάνατος του Τόμσον προκάλεσε έντονη συγκίνηση αλλά και πολλά σχόλια μίσους εναντίον των προγραμμάτων ασφάλισης υγείας των ΗΠΑ. Κάποιοι χρήστες σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης εξέφραζαν οργή για το κερδοσκοπικό σύστημα, κατηγορώντας τις εταιρείες ότι πλουτίζουν στις πλάτες των ασθενών.
«Δεν σκοτώνουμε ανθρώπους εν ψυχρώ για πολιτικούς λόγους ή για να εκφράσουμε μια άποψη» σχολίασε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πενσιλβάνιας Τζος Σαπίρο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.