- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Salt Typhoon: Το μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό χάκινγκ στην αμερικανική ιστορία
Με την υπογραφή Κινέζων χάκερ
Salt Typhoon: Το μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό χάκινγκ στην αμερικανική ιστορία
Οι αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη μια απόρρητη ενημέρωση για όλους τους γερουσιαστές σχετικά με τις φερόμενες προσπάθειες της Κίνας, γνωστές ως Salt Typhoon, να εισχωρήσει στις αμερικανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών και να κλέψει δεδομένα.
Ξεχωριστά, μια υποεπιτροπή Εμπορίου της αμερικανικής Γερουσίας θα πραγματοποιήσει στις 11 Δεκεμβρίου ακρόαση για το Salt Typhoon και για το πώς «οι απειλές ασφαλείας θέτουν κινδύνους για τα δίκτυα επικοινωνιών μας και θα επανεξετάσει τις βέλτιστες πρακτικές». Στην ακρόαση θα συμμετάσχει ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Ανταγωνιστικών Μεταφορέων Τιμ Ντόνοβαν.
Το FBI, η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Άβιλ Χέινς, η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών Τζέσικα Ρόζενγουορσελ, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και η Υπηρεσία Ασφάλειας Κυβερνοχώρου και Υποδομών θα λάβουν μέρος στην κλειστή ενημέρωση στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδας (2000 GMT), ανέφεραν οι αξιωματούχοι.
Η ενημέρωση γίνεται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για το μέγεθος και την έκταση της αναφερόμενης κινεζικής πειρατείας στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα των ΗΠΑ και ερωτήματα σχετικά με το πότε οι εταιρείες και η κυβέρνηση μπορούν να διαβεβαιώσουν τους Αμερικανούς για το θέμα.
«Η έκταση και το βάθος και το εύρος του κινεζικού hacking είναι απολύτως απίστευτο - το ότι θα επιτρέπαμε τόσα πολλά όσα συνέβησαν μόλις τον τελευταίο χρόνο είναι τρομακτικό», δήλωσε ο γερουσιαστής Richard Blumenthal.
Τον περασμένο μήνα, το FBI και η CISA δήλωσαν ότι χάκερς που συνδέονται με την Κίνα υπέκλεψαν δεδομένα παρακολούθησης που προορίζονταν για τις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, αφού διέρρηξαν έναν απροσδιόριστο αριθμό εταιρειών τηλεπικοινωνιών, προσθέτοντας ότι έθεσαν σε κίνδυνο τα δίκτυα «πολλών εταιρειών τηλεπικοινωνιών» και έκλεψαν αρχεία κλήσεων πελατών των ΗΠΑ και επικοινωνίες από «έναν περιορισμένο αριθμό ατόμων που εμπλέκονται κυρίως σε κυβερνητικές ή πολιτικές δραστηριότητες».
Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ Τζέικ Άσινκλος δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι «το Salt Typhoon είναι το χειρότερο τηλεπικοινωνιακό χάκινγκ στην αμερικανική ιστορία και απαιτεί τόσο μια ανάλογη απάντηση στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα όσο και αυξημένη υπευθυνότητα για τις αμερικανικές εταιρείες ώστε να αποτρέψουν αυτές τις εισβολές».
Ο επερχόμενος πρόεδρος της FCC Μπρένταν Καρ δήλωσε την Τετάρτη ότι «η εισβολή στο Salt Typhoon αποτελεί σοβαρό και απαράδεκτο κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια». Ο Καρ δήλωσε ότι θα συνεργαστεί «με τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια της μετάβασης και το επόμενο έτος σε μια προσπάθεια να ξεριζωθεί η απειλή και να διασφαλιστούν τα δίκτυά μας».
Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προηγουμένως ισχυριστεί ότι οι χάκερς στόχευσαν τις Verizon, AT&T T.N, T-Mobile, Lumen και άλλες και έκλεψαν τηλεφωνικές υποκλοπές ήχου μαζί με μια μεγάλη δόση δεδομένων καταγραφής κλήσεων.
Η T-Mobile δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στις πληροφορίες των πελατών της. Η Verizon και η AT&T δεν σχολίασαν αμέσως την Τετάρτη. Ο διευθύνων σύμβουλος της Verizon Hans Vestberg, ο διευθύνων σύμβουλος της AT&T John Stankey και η T-Mobile συμμετείχαν σε συνάντηση του Λευκού Οίκου στις 22 Νοεμβρίου για το θέμα.
Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν προηγουμένως περιγράψει τους ισχυρισμούς ως παραπληροφόρηση και δήλωσαν ότι το Πεκίνο «αντιτίθεται σθεναρά και καταπολεμά τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και την κλοπή στον κυβερνοχώρο σε όλες τις μορφές».
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε θα γίνουν οι πρώτες απελευθερώσεις ομήρων
Η χειρότερη αεροπορική καταστροφή στο έδαφος της χώρας
«Κλείδωσε» η συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς για κατάπαυση του πυρός
Η γυναίκα έχασε 830.000 ευρώ - Είχε πειστεί ότι μιλούσε μαζί του
Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι όπως έχουν τώρα τα πράγματα ο Μπρίκνερ θα απελευθερωθεί τον Σεπτέμβριο
Πώς ακτιβιστικές ομάδες προσπαθούν να επιβάλουν την οπτική τους στη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια
Η συναυλία FireAid Benefit έχει οριστεί για τις 30 Ιανουαρίου - Τα ονόματα που θα τραγουδήσουν
Από ελεύθερους σκοπευτές μέχρι και drones
Είχε προηγηθεί συνάντηση Τουσκ - Ζελένσκι
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι διαπραγματεύσεις δε θα είχαν φέρει ποτέ καρπούς χωρίς την πίεση του ίδιου και της ομάδας του, δηλώνει
Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ένα σπάνιο βίντεο με τον Μπρους Γουίλις μοιράστηκε η σύζυγός του
Πού οφείλονται οι θάνατοι
Γέννησε το παιδί του όταν αυτός ήταν 13
Οι πρώτες απελευθερώσεις θα γίνουν από τη Δευτέρα
Οι ιδιορρυθμίες και τα επικά κατορθώματά του
Κατά παράδοση, στις ορκωμοσίες των προέδρων δεν προσκαλούνται ξένοι ηγέτες
Δεδομένου ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δείχνει να έχει την δική του ατζέντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.