- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Nότια Κορέα: Βορειοκορεάτης που είχε αυτομολήσει έκλεψε λεωφορείο για να επιστρέψει
Θεωρείται σπάνιο να θέλουν να γυρίσουν στην δικτατορία του Κιμ
Nότια Κορέα: Βορειοκορεάτης που είχε αυτομολήσει έκλεψε λεωφορείο για να επιστρέψει στην πατρίδα του
Ένας Βορειοκορεάτης που είχε αυτομολήσει πριν πάνω από 10 χρόνια στη Νότια Κορέα και ζούσε εκεί, συνελήφθη σήμερα αφού έριξε ένα λεωφορείο που είχε κλέψει πάνω σε οδόφραγμα σε γέφυρα κοντά στα βαριά στρατιωτικοποιημένα σύνορα, σε μια προφανή προσπάθειά του να επιστρέψει στην πατρίδα του, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Το περιστατικό συνέβη γύρω στη 13:30 τοπική ώρα χθες Δευτέρα (19:30 ώρα Ελλάδας) στη γέφυρα Τονγκίλ στο Παζού, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, Σεούλ, αφού ο άνδρας αγνόησε τις προειδοποιήσεις στρατιωτών που φρουρούσαν τη γέφυρα και προσπάθησε να περάσει με το όχημα, τόνισε η αστυνομία της πόλης, σύμφωνα με το Yonhap.
Ο άνδρας κοντά στα 30, που είχε αυτομολήσει πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, είπε στην αστυνομία ότι προσπαθούσε να επιστρέψει στη Βόρεια Κορέα, αφού είχε πασχίσει ακατάπαυστα για να εγκατασταθεί στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τις αρχές.
Είναι πολύ ασυνήθιστο για Βορειοκορεάτες που έχουν εγκαταλείψει την απομονωμένη χώρα τους να προσπαθούν να επιστρέψουν, αν και πολλοί αγωνίζονται να προσαρμοστούν στη ζωή της γειτονικής τους δημοκρατικής, καπιταλιστικής χώρας.
Μέχρι τον Ιούνιο, περίπου 34.200 Βορειοκορεάτες είχαν επανεγκατασταθεί στη Νότια Κορέα, κυρίως μετά από επίπονα, ορισμένες φορές απειλητικά για τη ζωή τους ταξίδια, συνήθως μέσω Κίνας, για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την καταπίεση στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το υπουργείο Ενοποίησης της Σεούλ.
Το υπουργείο, το οποίο χειρίζεται διασυνοριακές υποθέσεις και παρέχει υποστήριξη επανεγκατάστασης σε όσους αυτομολούν, τόνισε το 2022 ότι περίπου 30 Βορειοκορεάτες που είχαν αυτομολήσει από τη χώρα τους επέστρεψαν μετά το 2012, ωστόσο ακτιβιστές και άλλοι τονίζουν ότι μπορεί να υπάρχουν πολύ περισσότερες περιπτώσεις αυτομολήσεων που δεν έχουν αναφερθεί.
Στις αρχές του 2022, ένας 30χρονος άνδρας που είχε αυτομολήσει έκανε μια σπάνια, ριψοκίνδυνη προσπάθεια να επιστρέψει στη Βόρεια Κορέα διασχίζοντας τα βαριά οχυρωμένα σύνορα, αφού είχε δωσει αγώνα για να τα βγάλει πέρα στη Νότια Κορέα, πυροδοτώντας νέα συζήτηση για το πώς αντιμετωπίζονται όσοι αυτομολούν στη Νότια Κορέα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.