- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το πραγματικό «Succession» των Μέρντοχ συνεχίζεται σε δικαστική αίθουσα
O μεγιστάνας έχει χρήσει διάδοχο του τον γιο του Λάχλαν
Mέρντοχ: Το πραγματικό «Succession» συνεχίζεται σε δικαστική αίθουσα
Η μάχη μεταξύ του Ρούπερτ Μέρντοχ και των παιδιών του για το μέλλον της αυτοκρατορίας του στα μέσα ενημέρωσης αρχίζει αυτή την εβδομάδα, καθώς οι παρατηρητές προσπαθούν να αναγκάσουν το δικαστήριο να δημοσιοποιήσει τη μυστική διαμάχη.
Ο Ρούπερτ Μέρντοχ θέλει να αλλάξει τη δομή του οικογενειακού του καταπιστεύματος ώστε να δώσει όλη την εξουσία ψήφου στον μεγαλύτερο γιο του, τον Λάχλαν. Εάν επιτύχει, τα άλλα ενήλικα παιδιά του θα χάσουν την εξουσία ψήφου τους.
Από τα παιδιά, ο Λάχλαν είναι ο πιο πολιτικά ευθυγραμμισμένος με τον πατέρα του, ενώ τα μικρότερα αδέλφια του έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την κατεύθυνση των εταιρειών, ιδίως κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ..
Και οι δύο πλευρές έχουν προσλάβει δικηγόρους υψηλού προφίλ για να επιβλέψουν την υπόθεση. Ο Μέρντοχ συνεργάζεται με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ, ο οποίος τον βοηθά να επαναδιατυπώσει το καταπίστευμα, και τον Άνταμ Στρέιζαντ, δικηγόρο που έχει εργαστεί στις υποθέσεις κληρονομιάς του Μάικλ Τζάκσον και της Μπρίτνεϊ Σπίαρς.
Αν και η δίκη θα έχει τεράστιες συνέπειες για τις συμμετοχές του Μέρντοχ, συμπεριλαμβανομένων του Fox News και της Wall Street Journal, ο ίδιος αγωνίζεται να διασφαλίσει ότι θα διεξαχθεί σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
«Η τύχη της τεράστιας περιουσίας και της τεράστιας αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης της οικογένειας Μέρντοχ είναι ένα θέμα τεράστιου δημόσιου ενδιαφέροντος και το κοινό έχει επίσης συμφέρον να διασφαλίσει ότι τα δημόσια δικαστήρια απονέμουν δικαιοσύνη με σωστό και αμερόληπτο τρόπο», αναφέρουν τα αιτήματα, σύμφωνα με το NBC News.
Καθώς η δίκη πρόκειται να ξεκινήσει, ένας εξέχων επενδυτής της News Corp, το hedge fund Starboard Value, προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα στον Μέρντοχ ότι η οικογένειά του έχει υπερβολικά μεγάλη δύναμη στην εταιρεία. Η News Corp είναι η μητρική εταιρεία δεκάδων εταιρειών μέσων ενημέρωσης, όπως η Wall Street Journal, οι Times του Λονδίνου και ο εκδοτικός οίκος βιβλίων HarperCollins.
Πηγή: Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.