- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν βρετανικά τεθωρακισμένα στην επίθεση στο Κουρσκ – «Ελέγχουμε 82 κοινότητες», λέει το Κίεβο
Η Ρωσία στέλνει επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ
Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν βρετανικά τεθωρακισμένα στην επίθεση στο Κουρσκ – «Ελέγχουμε 82 κοινότητες», λέει το Κίεβο
Βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2 χρησιμοποίησαν τα στρατεύματα της Ουκρανίας για να πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους στη Ρωσία, σύμφωνα με βρετανικά μέσα.
Είναι η πρώτη φορά που βρετανικά τεθωρακισμένα χρησιμοποιούνται σε μάχη σε ρωσικό έδαφος. Μέχρι στιγμής, οι αρμόδιοι τόσο από το Λονδίνο όσο και από το Κίεβο αρνούνται να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Ζελένσκι: «Έχουμε υπό πλήρη έλεγχο τη ρωσική πόλη Σούντζα»
Η Βρετανία πάντως έχει επιβεβαιώσει ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιεί βρετανικά όπλα στο ρωσικό έδαφος, μεταξύ των οποίων και το Challenger 2, που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ουκρανίας στις 6 Αυγούστου. Πάντως, ασαφές παραμένει πότε και πώς οι ουκρανικές δυνάμεις ανέπτυξαν Challenger 2, ούτε πόσα διαθέτουν. Ωστόσο, η 82η Ταξιαρχία Αεροπορικής Επίθεσης, μέρος της οποίας μετέχει στο Κουρσκ, είναι η μονάδων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που χειρίζεται τα βρετανικά άρματα μάχης από πέρυσι.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο τη ρωσική πόλη Σούντζα. Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρε Σίρσκι «ανέφερε την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της πόλης της Σούντζας από τα χέρια ρωσικών στρατιωτικών» δυνάμεων, δήλωσε ο Ζελένσκι στο Telegram.
«Ελέγχουμε 82 κοινότητες», λέει το Κίεβο
Η Ουκρανία ελέγχει 82 κοινότητες και 1.150 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη ρωσική παραμεθόριο περιοχή του Κουρσκ είπε σήμερα ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Ολεξάντερ Σίρσκι, την ένατη ημέρα μιας άνευ προηγουμένου εύρους ουκρανικής επίθεσης στο ρωσικό έδαφος.
«Συνολικά, από την έναρξη των επιχειρήσεων στην περιφέρεια του Κουρσκ, τα στρατεύματά μας έχουν προωθηθεί σε βάθος 35 χιλιομέτρων», δήλωσε ο αξιωματικός κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Έχουμε πάρει τον έλεγχο 1.150 τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους και 82 κοινοτήτων», συμπλήρωσε, περιγράφοντας πως η κατάσταση βρίσκεται «υπό έλεγχο».
Επιπλέον, ο Ολεξάντρε Σίρκι είπε ότι η Ουκρανία εγκατέστησε μια στρατιωτική διοίκηση στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ.
⚡️Ukrainians marching through one of the border villages in Kursk, Russia pic.twitter.com/hhpA7cnyNQ
— War Monitor (@WarMonitors) August 14, 2024
Η Ρωσία στέλνει επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ
Από την άλλη πλευρά, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης για την ασφάλεια των παραμεθόριων περιοχών, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Αντρέι Μπελούσοφ έκανε λόγο για «καταμερισμό επιπλέον δυνάμεων και μέσων» στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με εκείνη του Κουρσκ, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν εισβάλει από την 6η Αυγούστου.
«Η συνάντηση (…) επέτρεψε να συζητήσουμε επιπλέον μέτρα που στοχεύουν στο να εγγυηθούμε την ακεραιότητα και το απαραβίαστο του εδάφους, όπως και την προστασία του πληθυσμού και των υποδομών στην περιοχή του Μπέλγκοροντ έναντι των επιθέσεων των στρατιωτικών δυνάμεων» του ουκρανικού στρατού, ανέφερε ο Ρώσος υπουργός στο Telegram.
Ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στην ανατολική Ουκρανία
Παράλληλα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τον έλεγχο ενός χωριού στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 16 χιλιομέτρων από τη σημαντική πόλη Ποκρόβσκ, που αποτελεί έναν σημαντικό εφοδιαστικό κόμβο για τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή.
Η αιφνιδιαστική επίθεση της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ την 6η Αυγούστου θεωρήθηκε από στρατιωτικούς αναλυτές ως προσπάθεια εκτροπής των δυνάμεων της Ρωσίας από το ουκρανικό μέτωπο.
Όμως, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έδωσαν μια σειρά από νίκες κατά μήκος του μετώπου, από το Χάρκοβο έως το Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ.
Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, η Ρωσία κατέλαβε το χωριό Ιβάνιβκα, στο πλαίσιο μιας ξεκάθαρης ώθησης προκειμένου να φθάσει στον δρόμο που οδηγεί στο Ποκρόβσκ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ. Υποστηρίζει επιπλέον ότι ρωσικές μονάδες νίκησαν τις ουκρανικές δυνάμεις σε μια σειρά μαχών στην περιοχή.
Το Reuters δεν μπορεί να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ή της Ουκρανίας στο πεδίο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.