- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Επαναληπτικές εκλογές στη Χειμάρρα σε κλίμα εξαγοράς ψήφων και εκβιασμών
Βασικό ζητούμενο των δημοτικών εκλογών είναι το περιουσιακό και η απόδοση τίτλων ιδιοκτησίας στους Έλληνες ομογενείς
Χειμάρρα: Επαναληπτικές εκλογές -Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εκβιασμών
Εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων, κλίματος τρομοκρατίας, όπως καταγγέλλουν οι πολίτες στη Χειμάρρα και καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εκβιασμών, σπεύδουν από το πρωί στις κάλπες για να αναδείξουν δήμαρχο στη θέση του προφυλακισμένου Φρέντη Μπελέρη.
Μέχρι στιγμής έχει ψηφίσει πάνω από το 25% του εκλογικού σώματος της Χειμάρρας με την συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τον περασμένο Μάιο.
Με ανακοίνωσή της η Ομόνοια κατήγγειλε προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού σώματος αλλά και προσπάθεια δωροδοκίας και εξαγοράς ψήφων από μέλη του σοσιαλιστικού κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι 6.000 ψηφοφόροι από τους συνολικά 23.000, των οποίων οι ταυτότητες έχουν λήξει, δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν, ενώ τον περασμενο Μάιο δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα.
Βασικό ζητούμενο των δημοτικών εκλογών είναι το περιουσιακό και η απόδοση τίτλων ιδιοκτησίας στους Έλληνες ομογενείς.
Ο Πέτρο Γκικουρία ψήφισε στους Δρυμάδες στέλνοντας μήνυμα νίκης ενώ ζήτησε από τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Τάβος για το θέμα των ληγμένων ταυτοτήτων τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου.
Οι κάλπες κλείνουν στις 20:00 Ελλάδας. Οι ψήφοι θα μεταφερθούν στο κεντρικό γήπεδο της Χειμάρρας όπου και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση. Αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και Έλληνες παρατηρητές βρίσκονται στην περιοχή.
Νωρίτερα, ο γιος του Φρέντη Μπελέρη ο οποίος μίλησε στο ΕΡΤNews έκανε λόγο για επαναληπτικές μη δημοκρατικές εκλογές και έκανε έκκληση στους ψηφοφόρους να μη φοβηθούν και να προσέλθουν στις κάλπες.
«Στη Χειμάρρα όπως και να έχει θα κερδίσουμε. Ελπίζουμε η πίεση να μην αποδώσει και στα υπόλοιπα χωριά και στο τέλος να είμαστε μόνο εμείς που θα πανυγυρίζουμε» τόνισε ο Πέτρος Μπελέρης και κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει μαζικά και να στείλει μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας χωρίς να φοβηθεί.
Όπως καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μέσα από τις φυλακές, όλος ο μηχανισμός του Έντι Ράμμα και πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου βρίσκονται στη Χειμάρα σε μια προσπάθεια να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.
«Οι καταστάσεις που ζουν οι κάτοικοι της Χειμάρρας είναι πρωτόγνωρες. Όλοι οι δήμαρχοι σημαντικών πόλεων της Αλβανίας, το μισό υπουργικό συμβούλιο, διευθυντές από όλες τις υπηρεσίες, το κράτος και το παρακράτος έχει μετακομίσει στην Χειμάρρα, με σκοπό να πιέσει τους ντόπιους κατοίκους ψηφοφόρους και να τους υφαρπάξει την ψήφο. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, οι πιέσεις είναι ασφυκτικές» σημείωσε.
Ο Φρέντη Μπελέρης ζητά από την ομογένεια να στηρίξει για τη δημαρχία τον υποψήφιο της «Ομόνοιας» Πέτρο Γκικουρία καθώς βασικό διακύβευμα της κάλπης είναι η προστασία των ελληνικών περιουσιών. Ο Μπελέρης συσχετίζει την αναβολή εκδίκασης του αιτήματός του για αποφυλάκιση με την προσπάθεια των αλβανικών αρχών να τον κρατήσουν μακριά από τη Χειμάρρα.
Πηγή: ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.