- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυστραλία: Εκατοντάδες ζώα παραδόθηκαν στις φλόγες
Ανυπεράσπιστα κοάλα, άλογα, σκύλοι, γάτες απανθρακώθηκαν στις θαμνώδεις εκτάσεις της Αδελαΐδας
Εκατοντάδες ζώα πιστεύεται ότι απανθρακώθηκαν από την έναρξη των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών στις θαμνώδεις εκτάσεις της νότιας Αυστραλίας. Κτηνίατροι και ομάδες προστασίας των ζώων βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές για να προσφέρουν ιατρική βοήθεια και τροφή σε οικόσιτα και άγρια ζώα της περιοχής της Αδελαΐδας που κατάφεραν να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν την Παρασκευή και ακόμα δεν έχουν τεθεί υπό έλεγχο καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια και τουλάχιστον 32 σπίτια κάηκαν. Η Υπηρεσία Προστασίας Ζώων της Αυστραλίας διευκρίνισε ότι όσα ζώα δεν κάηκαν, πέθαναν από έλλειψη τροφής και νερού.

Το μέγεθος της καταστροφής της πανίδας της Αδελαΐδας παραμένει άγνωστό. «Βρήκαμε αβοήθητα κοάλα, αλλά και πολλά άλογα, τα οποία χρειάζονταν άμεση ιατρική βοήθεια», δήλωσε ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Προστασίας Ζώων. Το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης Άγριων Ζώων της Αυστραλίας αναφέρθηκε στην περίπτωση ενός μικρού κοάλα, το οποίο έφερε σοβαρά εγκαύματα στις πατούσες. «Θα είχε σίγουρα πεθάνει εάν δεν το έφερναν σε μας. Θα περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να αναρρώσει αλλά θα τα καταφέρει», δήλωσε μέλος του ερευνητικού κέντρου. «Τα κοάλα δεν έχουν ανοσοποιητικό σύστημα και συχνά πεθαίνουν από μολύνσεις. Καθαρίσαμε τα τραύματά του και τα δέσαμε με αντισηπτικές γάζες. Τα κοάλα είναι ανήμπορα απέναντι στον πόνο. Όταν πονούν πολύ, κάθονται κάτω από τα δέντρα και φωνάζουν δυνατά», πρόσθεσε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Η πρώην πρώτη κυρία μιλάει για την απόφαση του Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του 2024 σε εκδήλωση για τα νέα της απομνημονεύματα
Η λέξη που εξηγεί τη στάση των Ρώσων μέσα και έξω από τη χώρα τους
Καλεσμένος όμως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.