Κοσμος

Χάος στο ακροδεξιό συνέδριο με ομιλητές τους Όρμπαν και Φάρατζ στις Βρυξέλλες

Διακόπηκε μετά από παρέμβαση της αστυνομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρύξελλες: Χάος στο συνέδριο με ομιλητές τους Όρμπαν και Φάρατζ
© EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Βρύξελλες: Χάος στο συνέδριο με ομιλητές τους Όρμπαν και Φάρατζ

Η αστυνομία στις Βρυξέλλες κινήθηκε την Τρίτη για να σταματήσει την συγκέντρωση της ακροδεξιάς ελίτ της Ευρώπης υπό τον φόβο επεισοδίων.

Το Συνέδριο «Εθνικού Συντηρητισμού» επρόκειτο να υποδεχθεί τον Ούγγρο ηγέτη Βίκτορ Όρμπαν και τον Βρετανό πολιτικό Νάιτζελ Φάρατζ τις επόμενες δύο ημέρες, αλλά οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έφτασαν δύο ώρες μετά την έναρξη της εκδήλωσης στο χώρο του Claridge, για να ενημερώσουν τους διοργανωτές ότι η εκδήλωση θα πρέπει να σταματήσει.

«Οι αρχές αποφάσισαν να σταματήσουν την εκδήλωση λόγω της πιθανότητας επεισοδίων», είπε ένας αστυνομικός που επικαλείται το POLITICO σε έναν από τους διοργανωτές. Τα ρολά είχαν ήδη κατέβει στον χώρο όπου ο αρχιτέκτονας του Brexit Φάρατζ επρόκειτο να εκφωνήσει κεντρική ομιλία στις 11 π.μ (τοπική ώρα).

Ο χώρος εκδηλώσεων Claridge ήταν ήδη ο τρίτος τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου, αφού ο πρώτος χώρος - το Concert Noble - τους απέρριψε υπό την πίεση του σοσιαλιστή δημάρχου των Βρυξελλών Philippe Close και ο φιλελεύθερος δήμαρχος του Etterbeek πίεσε το πολυτελές ξενοδοχείο Sofitel να το ακυρώσει με τη δεύτερη προσπάθεια.

Άλλοι προγραμματισμένοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Σούελα Μπράβερμαν, πρώην υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, και ο Έρικ Ζεμούρ, ακροδεξιός που έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος της Γαλλίας το 2022.

Πηγή: Politico

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ