Κοσμος

Παραλίγο νέο ατύχημα «αλά» Βαλτιμόρη στην Νέα Υόρκη

Το τεράστιο φορτηγό όμως σταμάτησε εγκαίρως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραλίγο νέο ατύχημα «αλά» Βαλτιμόρη στην Νέα Υόρκη
Χ/ABC NEWS7

Νέα Υόρκη: Φορτηγό πλοίο έχασε την πρόωση κοντά σε γέφυρα

Ένα άλλο τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχασε την ισχύ του κοντά σε μια γέφυρα, σε ένα περιστατικό που θυμίζει αυτό που οδήγησε στην καταστροφή της Key Bridge της Βαλτιμόρης τον περασμένο μήνα.

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν το πλοίο «APL Qingdao», βάρους 89.000 τόνων και μήκους 1.100 ποδιών, αγκυροβολημένο κοντά στη γέφυρα Verrazano-Narrows της Νέας Υόρκης. Το πλοίο πλέον  πλέον καθ' οδόν για να ολοκληρώσει το ταξίδι του, αλλά το περιστατικό αυτό έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη φονική κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη.

Η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «παρουσίασε απώλεια πρόωσης» το βράδυ της Παρασκευής καθώς διέσχιζε μια υδάτινη οδό στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Τρία ρυμουλκά συνόδευαν το πλοίο, κάτι που αποτελεί συνήθη διαδικασία για μεγάλα πλοία που κατευθύνονται στον Ατλαντικό. Τα ρυμουλκά κατάφεραν να ρυμουλκήσουν το πλοίο μέχρι να ανακτήσει την πρόωση.

Οι αρχές σημείωσαν ότι ακόμη και αν το πλοίο είχε πλησιάσει τη γέφυρα, ο σχεδιασμός της- με προστατευτικές βραχονησίδες που έχουν κατασκευαστεί γύρω από τους στύλους της - πιθανότατα θα είχε αποτρέψει μια επανάληψη της 26ης Μαρτίου στη Βαλτιμόρη.

Βαλτιμόρη: Ξεκίνησε η επιχείρηση ανάσυρσης

Οι λιμενικές αρχές της Βαλτιμόρης ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι εργάζονται για τη δημιουργία ενός προσωρινού θαλάσσιου διαδρόμου απομακρύνοντας ένα μέρος των συντριμμιών της γέφυρας που κατέρρευσε μετά την πρόσκρουση σε αυτήν πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ώστε να μπορούν να περνούν τα πλοία, η διέλευση των οποίων θεωρείται «απαραίτητη».

Μερικές ημέρες μετά η συνταγματάρχης του Στρατού των ΗΠΑ, Εστέ Πιντσάσιν, κοιτάζει τα συντρίμμια που ξεχωρίζουν από τα νερά του ποταμού και δίνει την αξιολόγησή της: «ένα ανελέητο κατεστραμμένο χάος»! Από την πλευρά του ο Πίτερ Φορντ, έμπειρος ναυτικός, του οποίου η εταιρεία SkyRock Advisors ειδικεύεται σε έργα υποδομής, δήλωσε ότι: «Θεός φυλάξοι αν κάποιος κάνει λανθασμένο υπολογισμό και αυτό το πολύ αιχμηρό ατσάλι καταλήξει να κόψει ένα μέρος του πλοίου όπου βρίσκονται τα καύσιμα, ή κάποιο είδος επικίνδυνων εμπορευμάτων στο πλοίο να παραβιαστεί και να διαρρεύσει στον ωκεανό», είπε. «Αυτό είναι ένα παιχνίδι Τζένγκα που δεν πρέπει να χάσουμε» είπε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ