Κοσμος

Βρετανός που γεννήθηκε την ίδια χρονιά που βυθίστηκε ο Τιτανικός είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Tι τρώει κάθε μέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bρετανία: Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο
© Longeviquest

Bρετανία: Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο και τι τρώει κάθε μέρα

Ένας 111χρονος άνδρας από την Bρετανία είναι πλέον ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο και λέει ότι η μόνη δίαιτα που ακολουθεί είναι να τρώει ψάρι και πατάτες τηγανιτές κάθε Παρασκευή.

Ο John Alfred Tinniswood, ο οποίος γεννήθηκε το 1912 - την ίδια χρονιά που βυθίστηκε ο Τιτανικός - επιμένει ότι το μυστικό της μακροζωίας του είναι «καθαρή τύχη». Απέκτησε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο, αφού επιβεβαιώθηκε ότι ο 112χρονος Gisaburo Sonobe, από την Ιαπωνία, πέθανε στις 31 Μαρτίου.

Αναφερόμενος στη μακροζωία του, ο Tinniswood δήλωσε στο Guinness World Records: «Είτε ζεις πολύ είτε ζεις λίγο, και δεν μπορείς να κάνεις πολλά γι' αυτό».

Ο Tinniswood, γεννήθηκε στο Λίβερπουλ και τώρα ζει σε οίκο ευγηρίας στο Σάουθπορτ. Έχοντας γίνει ο γηραιότερος άνθρωπος του Ηνωμένου Βασιλείου το 2020, δεν ανησυχεί από τη νέα του ιδιότητα ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. «Δεν έχει καμία διαφορά για μένα», δήλωσε. 

John Tinniswood: Δεν υπάρχει ειδική διαίτα

Ο 111χρονος δήλωσε ότι κάθε Παρασκευή τρώει ψάρι στο σπίτι, προσθέτοντας: «Τρώω ό,τι μου δίνουν, όπως και όλοι οι άλλοι. Δεν έχω ειδική δίαιτα. Αν πίνεις πολύ ή τρως πολύ ή περπατάς πολύ, αν κάνεις πολύ από οτιδήποτε, θα υποφέρεις τελικά».

Ο Tinniswood μπορεί ακόμη εξυπηρετείται μόνος  - σηκώνεται από το κρεβάτι χωρίς βοήθεια, ακούει ραδιόφωνο για να ενημερώνεται για τις ειδήσεις και εξακολουθεί να διαχειρίζεται μόνος του τα οικονομικά του.

Έζησε και τους δύο παγκόσμιους πολέμους και είναι ο γηραιότερος επιζών άνδρας βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον κόσμο, καθώς εργαζόταν σε διοικητικό ρόλο για το Σώμα Πληρωμών του Στρατού. Εκτός από τους λογαριασμούς και τον έλεγχο, η εργασία του περιλάμβανε και λογιστικά καθήκοντα, όπως ο εντοπισμός εγκλωβισμένων στρατιωτών και η οργάνωση προμηθειών τροφίμων.

Πηγή: Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ