- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανός που γεννήθηκε την ίδια χρονιά που βυθίστηκε ο Τιτανικός είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Tι τρώει κάθε μέρα
Bρετανία: Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο και τι τρώει κάθε μέρα
Ένας 111χρονος άνδρας από την Bρετανία είναι πλέον ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο και λέει ότι η μόνη δίαιτα που ακολουθεί είναι να τρώει ψάρι και πατάτες τηγανιτές κάθε Παρασκευή.
Ο John Alfred Tinniswood, ο οποίος γεννήθηκε το 1912 - την ίδια χρονιά που βυθίστηκε ο Τιτανικός - επιμένει ότι το μυστικό της μακροζωίας του είναι «καθαρή τύχη». Απέκτησε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο, αφού επιβεβαιώθηκε ότι ο 112χρονος Gisaburo Sonobe, από την Ιαπωνία, πέθανε στις 31 Μαρτίου.
Αναφερόμενος στη μακροζωία του, ο Tinniswood δήλωσε στο Guinness World Records: «Είτε ζεις πολύ είτε ζεις λίγο, και δεν μπορείς να κάνεις πολλά γι' αυτό».
Ο Tinniswood, γεννήθηκε στο Λίβερπουλ και τώρα ζει σε οίκο ευγηρίας στο Σάουθπορτ. Έχοντας γίνει ο γηραιότερος άνθρωπος του Ηνωμένου Βασιλείου το 2020, δεν ανησυχεί από τη νέα του ιδιότητα ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. «Δεν έχει καμία διαφορά για μένα», δήλωσε.
John Tinniswood: Δεν υπάρχει ειδική διαίτα
Ο 111χρονος δήλωσε ότι κάθε Παρασκευή τρώει ψάρι στο σπίτι, προσθέτοντας: «Τρώω ό,τι μου δίνουν, όπως και όλοι οι άλλοι. Δεν έχω ειδική δίαιτα. Αν πίνεις πολύ ή τρως πολύ ή περπατάς πολύ, αν κάνεις πολύ από οτιδήποτε, θα υποφέρεις τελικά».
Ο Tinniswood μπορεί ακόμη εξυπηρετείται μόνος - σηκώνεται από το κρεβάτι χωρίς βοήθεια, ακούει ραδιόφωνο για να ενημερώνεται για τις ειδήσεις και εξακολουθεί να διαχειρίζεται μόνος του τα οικονομικά του.
Έζησε και τους δύο παγκόσμιους πολέμους και είναι ο γηραιότερος επιζών άνδρας βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον κόσμο, καθώς εργαζόταν σε διοικητικό ρόλο για το Σώμα Πληρωμών του Στρατού. Εκτός από τους λογαριασμούς και τον έλεγχο, η εργασία του περιλάμβανε και λογιστικά καθήκοντα, όπως ο εντοπισμός εγκλωβισμένων στρατιωτών και η οργάνωση προμηθειών τροφίμων.
Πηγή: Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Το θύμα είχε γλιτώσει από ενέδρα θανάτου λίγους μήνες πριν
Τουλάχιστον 10.000 οι αγνοούμενοι στα χαλάσματα
Το χρονικό του εγκλήματος με θύμα τη νεαρή μητέρα 4 παιδιών
Δροσίζει τους πολίτες σε μόλις 5 λεπτά
Πρόθεση περιορισμού της ισλαμιστικής παρουσίας και τα ανυπέρβλητα εμπόδια της αριστεράς
Πλέον αρχίζει να επικρατεί και πάλι ατμόσφαιρα ανησυχίας στις αγορές ως προς τον εφοδιασμό με υδρογονάνθρακες
Η στροφή στο εσωτερικό, ο κίνδυνος της υποβάθμισης των διεθνών κρίσεων και η πιθανότητα αλλαγής του πολιτικού χρόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.