Κοσμος

Ο βασιλιάς Κάρολος θα παραστεί στη λειτουργία για το Πάσχα των Αγγλικανών

«Πράσινο φως» από τους γιατρούς στον 75χρονο μονάρχη που διαγνώστηκε με καρκίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία για το Πάσχα των Αγγλικανών - Θα απουσιάσουν Γουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον.
O βασιλιάς Κάρολος θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία για το Πάσχα των Αγγλικανών στο Ουίνδσορ © EPA/Andy Rain

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία για το Πάσχα των Αγγλικανών - Θα απουσιάσουν Γουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον.

O βασιλιάς Κάρολος θα παραστεί τελικά την ερχόμενη Κυριακή στη Θεία Λειτουργία για το Πάσχα των Αγγλικανών στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Αυτό ανακοίνωσε το παλάτι, επισημαίνοντας πως θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα.

Ο 75χρονος μονάρχης διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου και από τότε ασκεί εν μέρει τα καθήκοντα του και πάντα μόνο μετά την έγκριση των γιατρών του.

Δεν είναι γνωστό ούτε που βρίσκεται ο καρκίνος του ούτε το στάδιο του.

Στην πασχαλινή λειτουργία δεν θα δώσουν το παρών ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, όπως ανακοινώθηκε, καθώς η Κέιτ Μίντλετον νοσεί επίσης από καρκίνο και βρίσκεται στα αρχικά στάδια προληπτικής χημειοθεραπείας.

Βασιλιάς Κάρολος: Η Καμίλα ενημέρωσε για την υγεία του 

Η βασίλισσα Καμίλα δήλωσε την Πέμπτη 21 Μαρτίου πως ο σύζυγός της, βασιλιάς Κάρολος, που λαμβάνει θεραπεία για την αντιμετώπιση ενός καρκίνου, τα πάει «πολύ καλά», την ώρα που χαιρετούσε πολίτες κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο Κάρολος απουσιάζει από τα δημόσια καθήκοντά του από τον Ιανουάριο, καθώς υποβάλλεται σε θεραπεία για μια αδιευκρίνιστη μορφή καρκίνου, αφήνοντας την Καμίλα και τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Ουίλιαμ να αποτελούν το δημόσιο πρόσωπο της βασιλικής οικογένειας.

«Περήφανος» ο βασιλιάς Κάρολος για την Κέιτ Μίντλετον

«Η Αυτού Μεγαλειότητα είναι τόσο περήφανη για την Κάθριν και για το θάρρος της να μιλήσει ανοιχτά», δήλωσε εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκιγχαμ την Παρασκευή.

«Μετά το χρονικό διάστημα που πέρασαν στο νοσοκομείο μαζί, η Αυτού Μεγαλειότητα παρέμεινε σε στενή επαφή με την αγαπημένη του νύφη τις τελευταίες εβδομάδες».

«O Βασιλιάς θα συνεχίσει να προσφέρει την αγάπη και την υποστήριξή του σε όλη την βασιλική οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η διάγνωση της Κέιτ αποκαλύφθηκε λιγότερο από δύο μήνες αφότου το Παλάτι ανακοίνωσε τη διάγνωση καρκίνου για τον ίδιο τον Κάρολο.

Όπως η Κέιτ, έτσι και ο Κάρολος υποβάλλεται επί του παρόντος σε θεραπεία για τον καρκίνο, αν και το Παλάτι δεν έχει πει τι είδους καρκίνο έχει ούτε σε τι είδους θεραπείες υποβάλλεται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ