Κοσμος

Φυλακή για το άλλοτε «παιδί-θαύμα» της Λίβερπουλ που θαύμαζε τον El Chapo

Ο Τζέιμς Κάσιντι ήταν συμπαίκτης των Μάικλ Όουεν και Τζέιμι Κάραγκερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φυλακή για το άλλοτε «παιδί-θαύμα» της Λίβερπουλ που θαύμαζε τον El Chapo
© screenshot/youtube

Λίβερπουλ: Πρώην παίκτης φυλακίστηκε για ναρκωτικά

Ο Τζέιμι Κάσιντι ήταν κάποτε ένας από τους πιο ελπιδοφόρους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ, του πιο επιτυχημένου συλλόγου της Αγγλίας, ένας παίκτης που κρίθηκε αρκετά καλός ώστε να προπονείται με την εθνική του ομάδα ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1996.

Σήμερα, ο Κάσιντι φυλακίστηκε για 13 χρόνια και τρεις μήνες για την διακίνηση ναρκωτικών στην οποία συμμετείχαν νοτιοαμερικανικά καρτέλ και η είχε ως αποτέλεσμα 356 κιλά κοκαΐνης με εκτιμώμενη αξία 28 εκατομμυρίων λιρών (35,8 εκατ. δολαρίων) να κατακλύσουν πόλεις της βόρειας Αγγλίας.

Ο εισαγγελέας που άσκησε την ποινική δίωξη, δήλωσε ότι ο Κάσιντι έπαιζε επιχειρησιακό και διευθυντικό ρόλο στην επιχείρηση εισαγωγής κοκαΐνης που διηύθυνε ο αδελφός του και ο συνεταίρος του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα SkyNews, o Kάσιντι θαύμαζε τον διαβόητο Μεξικανό ναρκέμπορο Χοακίν Γκουζμάν, γνωστό και ως El Chapo.

Μερικοί από τους συμπαίκτες του θα γίνονταν θρύλοι του συλλόγου, όπως ο Τζέιμι Κάραγκερ και ο Μάικλ Όουεν. Όμως, παρά το ελπιδοφόρο ξεκίνημά του, ο Κάσιντι αποδεσμεύτηκε από τον σύλλογο χωρίς να κάνει ποτέ εμφάνιση στην πρώτη ομάδα.

Το 1996, η ομάδα της Λίβερπουλ κατέκτησε το Κύπελλο Νέων, νικώντας μια ομάδα της Γουέστ Χαμ στην οποία συμμετείχαν οι Ρίο Φέρντιναντ και Φρανκ Λάμπαρντ.

Στη συνέχεια πέρασε ένα χρόνο στην Cambridge United, όπου έπαιξε 10 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Στην αυτοβιογραφία του «Carra» του 2008, ο Τζέιμι Κάραγκερ δήλωσε ότι ο Κάσιντι «θα ήταν σίγουρα βασικός παίκτης της Λίβερπουλ αν δεν είχε υποφέρει τόσο πολύ από τραυματισμούς». Ένας συνεργάτης του Καράγκερ δήλωσε στη Mirror ότι ήταν «ένα καλό παιδί» που «πήρε λάθος δρόμο».

Πηγή: SkyNews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ