Κοσμος

Αργεντινή: Συνελήφθησαν οι εκβιαστές που απειλούσαν με θάνατο την οικογένειά του Ντι Μαρία

«Αν επιστρέψει στη Ροζάριο θα σκοτώσουμε ένα μέλος της οικογένειάς του»

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αργεντινή: Συνελήφθησαν οι εκβιαστές που απειλούσαν με θάνατο την οικογένειά του Ντι Μαρία
Συμμορία κακοποιών απείλησε την οικογένεια του αργεντινού ποδοσφαιριστή Ντι Μαρία © ΕΡΑ/MIGUEL A. LOPES

Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που εκβίαζαν κι απειλούσαν τον Ντι Μαρία και την οικογένειά του

Aίσιο τέλος για τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή και πρωταθλητή κόσμου Άνχελ Ντι Μαρία, είχε μια απίστευτη ιστορία στην Αργεντινή που «κλόνισε» την οικογένεια του.

Συμμορία κακοποιών απείλησε την οικογένεια του Ντι Μαρία

Συμμορία κακοποιών, που φέρονται να συνδέονται με το εμπόριο ναρκωτικών στη πόλη Ροζάριο, την τρίτη μεγαλύτερη της χώρας, έστειλαν σειρά από απειλητικά μηνύματα προς την οικογένεια του 35χρονου άσου της Μπενφίκα, υπογραμμίζοντας πως εάν ο Ντι Μαρία επέστρεφε στην Αργεντινή για να αγωνιστεί στη Ροζάριο Σεντράλ θα σκότωναν ένα μέλος της οικογένειάς του.

«Πείτε στον γιο σας, τον Άνχελ, να μην επιστρέψει στη Ροζάριο γιατί θα σκοτώσουμε ένα μέλος της οικογένειας. Ούτε καν ο Πουγιάρο δεν πρόκειται να σας σώσει. Δεν αφήνουμε σημειώματα σε χαρτί. Αφήνουμε πίσω μας σφαίρες και νεκρούς ανθρώπους», ανέφερε το μήνυμα των κακοποιών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Infobae, η οποία επικαλέστηκε στο ρεπορτάζ της αστυνομικές πηγές.

Συνελήφθησαν οι εκβιαστές

Περίπου δύο μέρες μετά, οι αρχές της Αργεντινής κατάφεραν να συλλάβουν τους φερόμενους εκβιαστές, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Ασφαλείας, Πατρίτσια Μπούλριχ. «Ο υπεύθυνος για τις απειλές θανάτου απέναντι στον Ανχέλ Ντι Μαρία και την οικογένειά του, συνελήφθη».

Ο Πάμπλο Ακότο, ο οποίος βρισκόταν υπό διερεύνηση για εμπόριο ναρκωτικών, ομολόγησε, ότι συμμετείχε σε υποκλοπές ως αρχηγός της συμμορίας. Οι Σάρα Μπελέν Γκουτιέρεζ και Γκάμπριελ Ίσμαελ Παστόρε, που ήταν συνεργοί του συνελήφθησαν επίσης από την αστυνομία της Σάντα Φε, μέσω PDI, την ώρα που επιχειρούσαν να δραπετεύσουν», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η υπουργός Ασφαλείας της Αργεντινής.

«Εξαιρετική δουλειά από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, Χαβιέρ Αρτζούρμπι και Πάμπλο Σόκα από τη Σάντα Φε, οι οποίοι μας επέστρεψαν να λάβουμε πληροφορίες για τον υπεύθυνο των εκβιασμών. Είμαστε εναντίον της μαφίας, των εμπόρων ναρκωτικών και των εκβιαστών, για να φέρουμε την ασφάλεια στους ανθρώπους του Ροζάριο και της Αργεντινής», κατέληξε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ