Κοσμος

O Τραμπ απειλεί με απέλαση τον πρίγκιπα Χάρι για χρήση ναρκωτικών

Αν αποδειχθεί ότι είπε ψέματα μπορεί όντως να απελαθεί από τις ΗΠΑ;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραμπ: Απειλεί τον Χάρι με απέλαση για χρήση ναρκωτικών
Ο Τραμπ απειλεί τον Χάρι με απέλαση για χρήση ναρκωτικών © Christopher Neundorf/ EPA

Τραμπ: Απειλεί τον Χάρι με απέλαση για χρήση ναρκωτικών - Τι θα κάνει εάν επανεκλεγεί πρόεδρος στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί, σε συνέντευξή του, ότι αν επανεκλεγεί πρόεδρος θα μπορούσε να απελάσει από τις ΗΠΑ τον πρίγκιπα Χάρι, εάν διαπιστωθεί ότι ο δούκας έχει παραποιήσει πληροφορίες στο έντυπο της βίζας του. Ο πρώην πρόεδρος μίλησε με τον τηλεοπτικό παρουσιαστή Νάιτζελ Φάρατζ στο GB News, όπου ξεκαθάρισε ότι ο γαλαζοαίματος νεαρός δεν θα έχει «ειδικά προνόμια» αν πει ψέματα για τη χρήση ναρκωτικών.

Donald Trump world EXCLUSIVE interview with Nigel Farage airs TONIGHT on GB News

Ο Χάρι, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ από το 2020, ζει σε μια έπαυλη εννέα υπνοδωματίων στο Μοντεσίτο με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ και τα δύο τους παιδιά, τον Άρτσι και τη Λίλιμπετ. Στην αυτοβιογραφία του πρίγκιπα «Spare» αποκάλυψε ότι στο παρελθόν έπαιρνε ναρκωτικά, κάτι που σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ θα αποτελούσε κανονικά λόγο απόρριψης της αίτησης για βίζα.

Προηγουμένως, ο πρώην πρόεδρος είχε πει ότι «δεν θα προστάτευε» τον Χάρι επειδή είχε «προδώσει τη βασίλισσα». Ο Τραμπ έχει επίσης πει ότι αν κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο, τότε ο Χάρι «θα είναι μόνος του».

Τα ναρκωτικά, ο Χάρι και ο απειλητικός Τραμπ

Ο Χάρι έχει παραδεχτεί ότι έχει κάνει χρήση κοκαΐνης και μαριχουάνας στο παρελθόν, λέγοντας κάποτε ότι η κάνναβη βοήθησε να επουλωθεί το τραύμα από τον θάνατο της μητέρας του. Ο Δούκας είπε ότι χρησιμοποιώντας ayahuasca, το ψυχεδελικό ναρκωτικό, συνειδητοποίησε ότι η μητέρα του ήθελε να είναι «ευτυχισμένος».

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τη συνέντευξη του Χάρι τον Φεβρουάριο στο Good Morning America, όπου τέθηκε το θέμα της αμερικανικής υπηκοότητας. «Η αμερικανική υπηκοότητα είναι μια σκέψη που έχει περάσει από το μυαλό μου, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για μένα αυτή τη στιγμή», δήλωσε.

Όποιος κάνει αίτηση για βίζα για να ζήσει και να εργαστεί στην Αμερική πρέπει να απαντήσει «ναι» ή «όχι» στην ερώτηση: «Είστε ή υπήρξατε ποτέ χρήστης ναρκωτικών ή εξαρτημένος από αυτά;». Η αίτηση του Χάρι για βίζα στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2020 θα μπορούσε να δείξει ότι σημείωσε «όχι» σε ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών, υποστηρίζει το Heritage Foundation.

Με πληροφορίες από Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ