Κοσμος

Σάλος με deepfake πορνογραφικό υλικό της Τέιλορ Σουίφτ

Η σταρ έτοιμη να προβεί σε αγωγές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέιλορ Σουίφτ: Κυκλοφόρησαν γυμνές της φωτογραφίες με ΑΙ
© EPA/ALLISON DINNER

Τέιλορ Σουίφτ: Κυκλοφόρησαν πορνογραφικό υλικό με ΑΙ - Η σταρ θα προβεί σε αγωγές

Τις τελευταίες ώρες έχει προκληθεί αναταραχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού κυκλοφόρησαν πορνογραφικές εικόνες της Τέιλορ Σουίφτ, η οποίες δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη.

Οι εικόνες δείχνουν την Τέιλορ Σουίφτ σε μία σειρά σεξουαλικών πράξεων ενώ ήταν ντυμένη με τα διακριτικά της ομάδας του συντρόφου της, των Kansas City Chiefs. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εικόνες δημοσιοποιήθηκαν σε X, Facebook, Instagram και το Reddit. Το X και το Reddit άρχισαν να αφαιρούν τις αναρτήσεις το πρωί της Πέμπτης.

Έτοιμη για αγωγές

Η τραγουδίστρια φέρεται να είναι έξαλλη με τις κατασκευασμένες εικόνες και εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά του πορνογραφικού ιστότοπου που τις φιλοξενεί, σύμφωνα με την DailyMail.

 «Αποφασίζεται αν θα ληφθούν νομικά μέτρα ή όχι, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που είναι ξεκάθαρο: αυτές οι ψεύτικες εικόνες που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη είναι καταχρηστικές, προσβλητικές και εκμεταλλεύονται και γίνονται χωρίς τη συγκατάθεση της Τέιλορ και/ή σε γνώση της», ανέφερε πηγή κοντά στην τραγουδίστρια.

Και συνέχισε: «Ο λογαριασμός Twitter που τις ανάρτησε δεν υπάρχει πια. Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τις άφησε να ανέβουν εκεί. Αυτές οι εικόνες πρέπει να αφαιρεθούν από οπουδήποτε υπάρχουν και δεν πρέπει να προωθούνται από κανέναν».

«Ο κύκλος της οικογένειας και των φίλων της Τέιλορ είναι εξαγριωμένος, όπως και οι θαυμαστές της προφανώς. Έχουν το δικαίωμα να είναι, και κάθε γυναίκα πρέπει να είναι. Πρέπει να κλείσει η πόρτα σε αυτό. Πρέπει να ψηφιστεί νομοθεσία για να αποτραπεί αυτό και να θεσπιστούν νόμοι», τόνισε η ίδια πηγή.

«Protect Taylor Swift»: Εκστρατεία στήριξης της τραγουδίστριας

Το θέμα δεν σταμάτησε εκεί αφού οι θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ έχουν ξεκινήσει μία προσπάθεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προστατεύσουν την τραγουδίστρια και να κατεβάσουν τις εικόνες.

Ήδη από τα κορυφαία θέματα στην πλατφόρμα Χ είναι το «Protect Taylor Swift» (σ.σ. προστατεύστε την Τέιλορ Σουίφτ). «Οι άνθρωποι που μοιράζονται τις φωτογραφίες είναι άρρωστοι και αποκρουστικοί. Προστατέψτε την Τέιλορ Σουίφτ με κάθε κόστος», έγραψε ένας χρήστης.

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Η χρήση πορνογραφίας που δημιουργείται με τεχνητή νοημοσύνη είναι απαίσια και ασυγχώρητη. Εσείς παιδιά πρέπει να μπείτε στη φυλακή».
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ