- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανασχηματισμός στη Γαλλία: Αλλαγή φρουράς σε Υπουργεία - Ποια είναι τα νέα πρόσωπα
Έκπληξη η επιλογή Ντατί
Ανασχηματισμός στη Γαλλία: Ποια είναι τα νέα πρόσωπα - Η δήλωση Γκαμπριέλ Ατάλ για την επιλογή των προσώπων
Ανασχηματισμός στη Γαλλία, με νέα πρόσωπα να αναλαμβάνουν «μεγάλα» και κρίσιμα Υπουργεία, μετά τον διορισμό του νέου πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Ατάλ.
Ο επικεφαλής του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, Στεφάν Σεζουρνέ, διορίστηκε υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών. Ο πολύ στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν, του οποίου ήταν σύμβουλος, όπως και ευρωβουλευτής, θα αντικαταστήσει την Κατρίν Κολονά. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνί και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερίκ Ντιπόν-Μορετί θα παραμείνουν στα υπουργεία τους.
Ανασχηματισμός στη Γαλλία: Έκπληξη η επιλογή Ντατί
Η μεγαλύτερη έκπληξη στον ανασχηματισμό προέρχεται από μια μορφή της παρισινής δεξιάς, τη συντηρητική πολιτικό Ρασιντά Ντατί, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί και στενή σύμμαχο του πρώην προέδρου, η οποία διορίστηκε υπουργός Πολιτισμού.
Πρώτη δήλωση Ατάλ για τον ανασχηματισμό στη Γαλλία
«Έγινα πρωθυπουργός γιατί αγαπάω τη Γαλλία και γιατί αισθάνομαι ικανός να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του αξιώματος», δήλωσε ο Γκαμπριέλ Ατάλ στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε μετά την ανακοίνωση των βασικών υπουργών της νέας κυβέρνησης.
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους υπουργούς του προέρχονται από τον χώρο της κεντροδεξιάς, ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική τους προέλευση, αλλά η δέσμευσή τους στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος. Ανέφερε επίσης ότι στο επίκεντρο της κυβερνητικής δραστηριότητας θα βρεθεί το ζήτημα της παιδείας, καθώς και το ζήτημα της προστασίας της μεσαίας τάξης.
Σε άλλο σημείο δέχθηκε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις που, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, εμφανίζουν πρώτη στη Γαλλία την άκρα δεξιά, ο Γκαμπριέλ Ατάλ υπογράμμισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει μια Ευρώπη η οποία να είναι σε θέση να προστατεύσει τους Γάλλους και τόνισε ότι δεν πιστεύει πως αυτό μπορεί να συμβεί εάν επικρατήσουν στις ευρωεκλογές δυνάμεις οι οποίες είναι αντίθετες προς το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οποιοδήποτε πλοίο εισέρχεται σε αυτή τη νέα ζώνη θα τίθεται σε λίστα κυρώσεων»
«Η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ περιλαμβάνει μια πολυεπίπεδη αντιαεροπορική άμυνα με αναχαιτιστικά χαμηλής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας»
«Ελπίζουμε ειλικρινά να καταλήξουμε σε συμφωνίες με τους Αμερικανούς εταίρους μας» σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση
Τι μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ
«Δεν τις αναγνώρισε η μητέρα τους όταν τις είδε», λέει ο ξάδελφός τους
Εντείνονται οι προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου - Τριήμερη εκεχειρία
Στο 41% η AfD στις δημοσκοπήσεις - Πίεση στον καγκελάριο Μερτς και φόβοι για επεισόδια
Ανησυχίες στη Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου για έλλειψη ετοιμότητας και άνοδο δυνάμεων φιλικών προς τη Μόσχα
Η Σάρα Χαλίφα και οι συγκατηγορούμενοί της καταδικάστηκαν σε θάνατο διά απαγχονισμού
Οι Αμερικανοί απεσταλμένοι συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρόεδρο στο Κρεμλίνο
Το AfD έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε πολλά κρατίδια της Γερμανικής Ομοσπονδίας αλλά και σε εθνικό επίπεδο, διεκδικώντας να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ατμομηχανής της Ευρώπης
Για τις δηλώσεις του περί γενοκτονίας στη Γάζα
Όσα είπε η 40χρονη στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή της
10 μέρες μετά τις πλημμύρες
Πρόταση της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς
Διπλωματικός μαραθώνιος των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου εν μέσω νέων επιθέσεων
Ο Τζιμ Θόρντον τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελία επιβάτιδας για συνομιλία σε διαδικτυακό chatroom
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.