Κοσμος

Συνταξιοδοτείται η τελευταία φαροφύλακας των ΗΠΑ

Το πόστο της ήταν ένα μικροσκοπικό νησάκι έξω από την Βοστώνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Αποχωρεί από το πόστο της η τελευταία φαροφύλακας της χώρας
Φωτό αρχείου © Unsplash

HΠΑ: Συνταξιοδότηση για τον τελευταίο φαροφύλακα

Η Σάλι Σνόουμαν, η τελευταία φαροφύλακας στις ΗΠΑ, αποχώρησε από τη θέση που είχε για 20 χρόνια σε ένα μικροσκοπικό νησί έξω από την Βοστώνη.

Η φαροφύλακας, η οποία φοράει ρούχα του 18ου αιώνα για να υποδεχθεί τους επισκέπτες στο φυλάκιο, δήλωσε πρόσφατα, ότι ονειρευόταν να βρεθεί στο πόστο αυτό, από την ηλικία των 10 ετών.

Ο φάρος χτίστηκε το 1716, σχεδόν έναν αιώνα μετά την άφιξη αποίκων από την Ευρώπη. Χρειάστηκε να ξαναχτιστεί αφού οι βρετανικές δυνάμεις τον ανατίναξαν το 1776, τρία χρόνια μετά τη διαδήλωση κατά της βρετανικής κυριαρχίας.

Όταν η Σνόουμαν προσλήφθηκε το 2003 για να γίνει η 70ή επιστάτης του Boston Light, ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα που κατείχε τη θέση αυτή. Ο φάρος εξακολουθεί να λειτουργεί ως βοήθημα πλοήγησης των πλοίων, όπως και η κόρνα ομίχλης, αν αμφότερες λειτουργίες έχουν αυτοματοποιηθεί πλήρως από τη δεκαετία του '90.

Boston Light's Sally Snowman ending historic run as last Coast Guard lighthouse keeper in US

Η Σνόουμαν είχε εργαστεί στον φάρο για μια δεκαετία προτού αναλάβει τη θέση του φύλακά του και έχει γράψει τρία βιβλία σχετικά με αυτόν. «Βλέποντας τη μεγάλη έκταση του σύμπαντος, τις ανατολές, τα ηλιοβασιλέματα - είναι εκπληκτικά», είπε. «Η θάλασσα δεν ήταν ποτέ η ίδια δύο φορές. Η νεφοκάλυψη δεν ήταν ποτέ η ίδια. Ήταν σαν να πεθαίνεις και να πηγαίνεις στον παράδεισο».

Σ ε μια ξεχωριστή συνομιλία με το WBUR της Βοστώνης, η Σνόουμαν δήλωσε ότι υπήρχαν και άλλες γυναίκες φαροφύλακες στο πέρασμα των χρόνων, αλλά σπάνια είχαν καταγραφεί ή αναγνωριστεί. Ως επί το πλείστον, οι γυναίκες είχαν εργαστεί ανεπίσημα σε υποστηρικτικά καθήκοντα που αφορούσαν τη συντήρηση των φάρων αλλά όχι το κύριο γεγονός των φάρων και των ομίχλης.

Πηγή: Guardian

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ