- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο στόχαστρο της Ε.Ε τα sites ενηλίκων Xvideos, Pornhub and Stripchat
Οι ιστότοποι ενηλίκων που θα εμπίπτουν στη νομοθεσία θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν με μια σειρά αυστηρών μέτρων
E.E: Στο στόχαστρο οι ιστότοποι Xvideos, Pornhub and Stripchat
Τρεις από τους μεγαλύτερους ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου στον κόσμο θα υποστούν νέους ρυθμιστικούς περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων αυστηρότερων απαιτήσεων για την επαλήθευση της ηλικίας, αφού οι ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε αποφάσισαν ότι oι εν λόγω πλατφόρμες εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής ενός νόμου-ορόσημο.
Οι εταιρείες Xvideos, Pornhub και Stripchat θα υπόκεινται από τον Απρίλιο στις υποχρεώσεις των του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν τις προθέσεις της Κομισιόν. Ο νόμος αυτός ισχύει για πλατφόρμες με περισσότερους από 45 εκατ. χρήστες και μέχρι στιγμής έχει εφαρμοστεί σε τεχνολογικούς ομίλους όπως το Facebook, η Wikipedia και το TikTok.
Οι ιστότοποι ενηλίκων που θα εμπίπτουν στη νομοθεσία θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν με μια σειρά αυστηρών μέτρων, μεταξύ των οποίων θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν συστήματα που θα μπορούν να επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια.
Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν νέες ευθύνες για την αφαίρεση παράνομου περιεχομένου, όπως μη συναινετικά βίντεο, και την υπαγωγή τους σε εξωτερικούς ελέγχους για να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες.
Οι τρεις διαδικτυακές πλατφόρμες συγκαταλέγονται μεταξύ μερικών από τους πιο επισκέψιμους ιστότοπους παγκοσμίως. Μόνο το Xvideos έχει 160 εκατ. μηνιαίους επισκέπτες στο μπλοκ, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την ανάλυση των ρυθμιστικών αρχών, αριθμός που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο των πολιτών της Ε.Ε.
Οι ιστοσελίδες αυτού του περιεχομένου έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο να περιοριστούν, καθώς οι περισσότερες εξ΄αυτών, όπως το Pornhub και το Xvideos, ανήκουν σε λίγες «μυστικοπαθείς εταιρείες».
Πηγή: Financial Times
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Φρεντέρικσεν αναλαμβάνει διερευνητικές επαφές με ευρύ φάσμα κομμάτων από αύριο
Η Γαλλία προσκαλεί αναδυόμενες δυνάμεις και θέτει στόχους για παγκόσμια οικονομική ισορροπία
Θύμα βιασμού και τετραπληγίας για μια 25χρονη που δίνει τέλος στη ζωή της μετά από μακρά δικαστική μάχη
Ενας μήνας βομβαρδισμών δεν λύγισε την Τεχεράνη, κλιμάκωση ή συνομιλίες στο τραπέζι
86 ετών ήταν ο Κάρλος Ρέι (Τσακ) Νόρις όταν ο θάνατος επιχείρησε να τον πάρει
Έλεγχοι σε 20 χώρες αποκαλύπτουν παραπλανητικές εκπτώσεις και επιθετικές πρακτικές πωλήσεων online
Στο επίκεντρο η έκθεση παιδιών σε επικίνδυνο περιεχόμενο
Η Τεχεράνη τονίζει ότι ο έλεγχός της στα Στενά του Ορμούζ είναι «φυσικό και νόμιμο δικαίωμα»
«Θα συνεχίσουμε να σας κυνηγάμε έναν προς έναν», προειδοποιεί το Ισραήλ
Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η δημιουργία κέντρων κράτησης σε τρίτες χώρες και η αυστηροποίηση των απελάσεων
Θερμή υποδοχή του Κιμ Γιονγκ Ουν στον Λουκασένκο - Ενισχύεται το αντιδυτικό μέτωπο
Νέα πυρά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ μέσω ανάρτησής του στο Truth Social
Τα αναμενόμενα αντίποινα του Ιράν και ο ρόλος της Ρωσίας
«Ήταν ένα ευγενικό και έξυπνο παιδί», δήλωσε πηγή στο Page Six
Σε περίπτωση αμερικανικής χερσαίας εισβολής το Ιράν θα ανοίξει «νέο μέτωπο»
Η σκέψη δημιουργίας ενός διεθνούς «άξονα λογικής» αποκτά χαρακτήρα επείγοντος, λαμβάνοντας υπόψη το αδιέξοδο Τραμπ στο Ιράν
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.