Κοσμος

Πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ αρνήθηκαν να πάνε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας - Πείστηκαν μετά από παρέμβαση του διοικητή της ΓΑΔΑ

Διαμαρτύρονται για τον τραυματισμό του συναδέλφου τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικοί των ΜΑΤ
Αστυνομικοί των ΜΑΤ © EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ αρνήθηκαν να πάνε για υπηρεσία στο γήπεδο - Διαμαρτύρονται για τον τραυματισμό του συναδέλφου τους

Πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ επιστρέφουν αυτή την ώρα, ενώ είχαν αναχωρήσει από το επιχειρησιακό τους κέντρο, προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία στη φύλαξη του γηπέδου του Παναθηναϊκού όπου σε λίγο θα αναμετρηθεί με ξένη ομάδα. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στις 19:45 την ομάδα της Μακάμπι Χάιφα στα πλαίσια του UEFA Europa League 2023-24.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxo58rcl8lf5)

Μόλις μπήκαν στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, οι αστυνομικοί που φαίνεται πως είχαν συνεννοηθεί, ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων που δεν πρόκειται να πάνε για υπηρεσία, παρά μόνο εάν υπάρξουν επεισόδια, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου τους σε αγώνα βόλεϊ την περασμένη Πέμπτη.

Παρά τις διαβουλεύσεις με τους υπευθύνους του κέντρου επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. οι αστυνομικοί ήταν ανένδοτοι με αποτέλεσμα να λάβουν εντολή να επιστρέψουν στη βάση τους.

Αυτή την ώρα αναζητούνται άλλες δυνάμεις που θα καλύψουν τις ανάγκες για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στην κίνηση των αστυνομικών των πέντε διμοιριών των ΜΑΤ.

Η αλλαγή της απόφασης - Κανονικά με κόσμο η αναμέτρηση 

Κοντά στις 18:00, λίγοτερο από δύο ώρες για την έναρξη της αναμέτρησης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, οι άνδρες των ΜΑΤ πείστηκαν να παραστούν στο γήπεδο μετά από εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής. Παράλληλα, κλήθηκε ο διοικητής των ΜΑΤ στη ΓΑΔΑ για να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ