Κοσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου - Πούτιν με αιχμές από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό

'Εκανε λόγο για επικίνδυνη συνεργασίας Ρωσίας - Ιράν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου - Πούτιν με αιχμές από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό
Φωτογραφία Αρχείου © EPA/ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK/

Νετανιάχου: Επικοινώνησε με Πούτιν - 'Εκανε λόγο για επικίνδυνη συνεργασίας Ρωσίας - Ιράν

Η Ρωσία υποστήριξε μία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για μία ειρήνευση στη Γάζα, κατά της οποίας άσκησαν βέτο οι ΗΠΑ την Παρασκευή.

Μιλώντας στον Πούτιν, ο Νετανιάχου εξέφρασε επίσης «την έντονη αποδοκιμασία του» για την «επικίνδυνη» συνεργασία της Ρωσίας με το Ιράν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του Ισραήλ.

Η απάντηση της Ρωσίας

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την ανακούφιση του πόνου των αμάχων και την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαναβεβαίωσε την κατ' αρχήν θέση της απόρριψης και καταδίκης της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

«Ταυτόχρονα, είναι εξαιρετικά σημαντικό η αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών να μην οδηγεί σε τόσο σοβαρές συνέπειες για τον άμαχο πληθυσμό».

Νετανιάχου: Ο «δίκαιος πόλεμος» του Ισραήλ «για την εξάλειψη» της Χαμάς θα συνεχιστεί

O «δίκαιος πόλεμος» που διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «για την εξάλειψη» της Χαμάς θα συνεχιστεί, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαιρετίζοντας «τη σωστή στάση που κράτησαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Άλλες χώρες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν από την μία πλευρά την εξάλειψη της Χαμάς και από την άλλη να ζητούν τον τερματισμό του πολέμου, κάτι που θα εμπόδιζε την εξάλειψη της Χαμάς», δήλωσε ο Νετανιάχου την επομένη του αμερικανικού βέτο σε ψήφισμα του ΟΗΕ που ζητούσε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxk0zw7nu4cx)

«Συνεπώς, το Ισραήλ θα συνεχίσει τον δίκαιο πόλεμο για την εξάλειψη της Χαμάς», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Πρέπει να αυξήσουμε την πίεση», δήλωσε ο στρατηγός Χαλεβί

Η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας οδηγεί στο θάνατο και την παράδοση πολλών μαχητών της Χαμάς της οποίας το «δίκτυο καταρρέει», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, καλώντας για «αύξηση της στρατιωτικής πίεσης» στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Κάθε μέρα βλέπουμε όλο και περισσότερους τρομοκράτες να σκοτώνονται, όλο και περισσότερους τρομοκράτες να τραυματίζονται και τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τρομοκράτες να παραδίδονται. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι το δίκτυό τους καταρρέει, μια ένδειξη ότι πρέπει να αυξήσουμε την πίεση», δήλωσε ο στρατηγός Χαλεβί κατά τη διάρκεια τελετής στο Δυτικό Τείχος στην Ιερουσαλήμ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxjzopelto1t)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ