Κοσμος

Ο Diddy κατηγορείται από την πρώην σύντροφό του για βιασμό, κακοποίηση και σωματεμπορία

Σοκαριστικές καταγγελίες για τον μεγιστάνα της μουσικής βιομηχανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Diddy: Δέχτηκε μήνυση από την πρώην σύντροφό του, Cassie - Τον κατηγορεί για βιασμό, κακοποίηση και σωματεμπορία - Οι σοκαριστικές καταγγελίες.
Ο Σον «Diddy» Κομπς κατηγορείται για βιασμό και κακοποίηση μετά από αγωγή που κατέθεσε εναντίον του η τραγουδίστρια Cassie © EPA/Justin Lane

Diddy: Δέχτηκε μήνυση από την πρώην σύντροφό του, Cassie - Τον κατηγορεί για βιασμό, κακοποίηση και σωματεμπορία - Οι σοκαριστικές καταγγελίες.

Ο Σον «Diddy» Κομπς, είδωλο της hip hop σκηνής και ιδρυτής της Bad Boy Records, κατηγορείται για βιασμό και κακοποίηση μετά από αγωγή που κατέθεσε εναντίον του η τραγουδίστρια Cassie, η οποία ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε το ισχυρό του δίκτυο για να την κρατήσει παγιδευμένη σε μια βίαιη σχέση μαζί του.

Diddy: Δέχτηκε μήνυση από την πρώην σύντροφό του, Cassie - Τον κατηγορεί για βιασμό, κακοποίηση και σωματεμπορία - Οι σοκαριστικές καταγγελίες.
Ο Σον «Diddy» Κομπς και η Cassie στο κόκκινο χαλί του Metropolitan Museum of Art Costume Institute γιορτάζοντας τα εγκαίνια της έκθεσης «Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between» στη Νέα Υόρκη το 2017 © EPA/Justin Lane

Η Cassie, της οποίας το κανονικό όνομα είναι Κασάντρα Βεντούρα, σχετίστηκε με τον Diddy για περισσότερο από μια δεκαετία.

Ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, ο Κομπς της επιτέθηκε πολλές φορές, καθώς επίσης ότι την ξυλοκοπούσε και τη βίαζε άγρια και έλεγχε κάθε πτυχή της ζωής της, όπως ανέφεραν για πρώτη φορά οι New York Times την Πέμπτη.

Η τραγουδίστρια υπέστη «έναν κύκλο κακοποίησης, βίας και σεξουαλικής εμπορίας» έως ότου έληξε η σχέση τους το 2018, σύμφωνα με τη μήνυση.

Η Cassie ανέφερε σε μια δήλωση στους Times ότι μετά από «χρόνια στη σιωπή και στο σκοτάδι», ήταν «επιτέλους έτοιμη να πει την ιστορία της και να μιλήσει εκ μέρους της και προς όφελος άλλων γυναικών που αντιμετωπίζουν βίαιες και κακοποιητικές σχέσεις».

Ένας εκπρόσωπος του Κομπς, ο οποίος κατά καιρούς χρησιμοποίησε τα προσωνύμια Puff Daddy, P Diddy, Diddy και Love, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, γράφοντας ότι ήταν «προσβλητικοί και εξωφρενικοί» και ήρθαν αφότου η Βεντούρα ζήτησε 30 εκατομμύρια δολάρια από τον μεγιστάνα.

«Η κ. Βεντούρα έχει πλέον καταφύγει στην υποβολή μιας μήνυσης γεμάτη αβάσιμα και εξωφρενικά ψέματα, με στόχο να αμαυρώσει τη φήμη του κ. Κομπς και να επιδιώξει οικονομικό όφελος», αναφέρει η δήλωση.

Ένας δικηγόρος της Βεντούρα είπε στους New York Times ότι της προσφέρθηκαν «οκταψήφια ποσά για να τη φιμώσουν και να αποτρέψουν την κατάθεση αυτής της αγωγής».

Diddy: Δέχτηκε μήνυση από την πρώην σύντροφό του, Cassie - Τον κατηγορεί για βιασμό, κακοποίηση και σωματεμπορία - Οι σοκαριστικές καταγγελίες.
Η Κασάντρα Βεντούρα, γνωστή σαν τραγουδίστρια με το όνομα Cassie, ισχυρίζεται ότι ο Κομπς την κακοποιούσε για περισσότερα από 10 χρόνια © EPA/Justin Lane

Diddy: Οι συγκλονιστικές καταγγελίες της Cassie

Η συγκλονιστική καταγγελία δίνει μια σκοτεινή εικόνα της σχέσης τους, στην οποία ο Diddy απέκτησε τον έλεγχο της προσωπικής και επαγγελματικής της ζωής και την υπέβαλε σε χρόνια άγριων ξυλοδαρμών, αναγκαστικών σεξουαλικών συναναστροφών και συνεχούς απειλής βίας.

Ο Κομπς, τρεις φορές βραβευμένος με Grammy, διευθύνει μια επιχειρηματική αυτοκρατορία που περιλαμβάνει πληθώρα δραστηριοτήτων, από το αλκοόλ μέχρι τη μουσική και είναι μια σημαντική φιγούρα της σκηνής του hip hop, από την ίδρυση της Bad Boy Records το 1993, συνεργαζόμενος στενά με μουσικούς όπως οι Notorious BIG, Mary J. Blige και Lil Kim.

Ο Κομπς άρχισε να προσεγγίζει επιθετικά τη Βεντούρα, η οποία υπέγραψε συμβόλαιο στη δισκογραφική εταιρία του σε ηλικία 19 ετών και γρήγορα έγινε διάσημη, αναφέρει η μήνυση, προσκαλώντας τον εαυτό του σε μια συγκέντρωση για τα 21α γενέθλιά της, όπου τη φίλησε με το ζόρι και άσκησε αμέσως τη δύναμη και την επιρροή του.

Λόγω της ιδιότητας του Κομπς ως ιδρυτή της Bad Boy Records, σύμφωνα με τη μήνυση, η Βεντούρα ένιωθε ότι δεν μπορούσε να αρνηθεί τις προσεγγίσεις του χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την καριέρα της. Την παρέσυρε σε έναν «επιδεικτικό, γρήγορο και τροφοδοτούμενο από ναρκωτικά τρόπο ζωής», σύμφωνα με τη μήνυση.

Sean 'Diddy' Combs accused of rape, years of sexual abuse in lawsuit filed by ex Cassie

Αφού άρχισαν να βγαίνουν ραντεβού, ο Κομπς πήγε τη Βεντούρα σε χλιδάτες διακοπές, πλήρωνε για διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, της έδινε ρούχα επώνυμων σχεδιαστών και της προμήθευε ναρκωτικά, ένας τρόπος ζωής που σύμφωνα με τη μήνυση είχε σχεδιαστεί για να την κρατήσει «εφησυχασμένη και συμμορφωμένη».

Έγινε ελεγκτικός και καταχρηστικός, σύμφωνα με τη μήνυση, ενώ συχνά τη γρονθοκοπούσε, την κλωτσούσε και την ποδοπατούσε. Φέρεται ότι την ανάγκασε να κρύψει τα όπλα του στην τσάντα της τουλάχιστον δύο φορές.

Diddy: Σωματεμπορία και καταναγκασμός σε σεξουαλικές πράξεις

Ο 54χρονος πλέον μεγιστάνας της μουσικής ήταν επιρρεπής σε «ανεξέλεγκτη οργή» και ανάγκαζε τη Βεντούρα να «εμπλακεί τακτικά σε σεξουαλικές πράξεις με άνδρες σεξεργάτες», πράξεις τις οποίες φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε.

Σύμφωνα πάντοτε με τη μήνυση, της χορηγούσε ναρκωτικά πριν και κατά τη διάρκεια, επιτρέποντάς της να «αποσυνδεθεί κατά τη διάρκεια αυτών των φρικιαστικών συναντήσεων».

Η Βεντούρα έπεσε θύμα σωματεμπορίας, καθώς της ζητήθηκε να εμπλακεί σε αναγκαστικές σεξουαλικές πράξεις σε πολλές πόλεις, αναφέρει η μήνυση.

Diddy: Ξυλοδαρμοί και ανατινάξεις αυτοκινήτων

Το 2015 ο Κομπς χτύπησε τη Βεντούρα τόσο σφοδρά, που όταν ο σωματοφύλακας και η βοηθός του είδαν «δύο μαύρα μάτια, ένα σκασμένο και μελανιασμένο χείλος και έναν τεράστιο μώλωπα στο μέτωπό της», άρχισαν να κλαίνε, σύμφωνα με τη μήνυση. Συχνά την έβαζαν να κρύβεται σε ξενοδοχεία, ενώ οι μώλωπες της επουλώνονταν, ισχυρίζεται η Βεντούρα.

Ο Κομπς χρησιμοποίησε τις εταιρείες του για να ελέγχει περαιτέρω τη ζωή της, αναφέρει η μήνυση, και παρόλο που το «πιστό του δίκτυο» ήταν μάρτυρες των επιθέσεων του, δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν οτιδήποτε «ουσιαστικό για να σταματήσει τη συμπεριφορά του κ. Κομπς».

Sean "Diddy" Combs Denies Cassie’s Allegations of Rape and Abuse | E! News

«Ο ασταθής και καταχρηστικός σύντροφός της –ο οποίος ήταν επίσης ιδιοκτήτης της δισκογραφικής της εταιρίας και επομένως κρατούσε τη μελλοντική της επιτυχία στα χέρια του– είχε ασκήσει πλήρως τον έλεγχο σε κάθε πτυχή της ζωής της», ανέφερε η αγωγή.

Χρησιμοποίησε την απειλή περαιτέρω βίας καθώς και το δίκτυό του για να κρατήσει τη Βεντούρα στη σχέση όποτε εκείνη προσπαθούσε να φύγει, σύμφωνα με τη μήνυση.

Αφού η Cassie ξεκίνησε μια σύντομη σχέση με τον Kid Cudi το 2012, ο Κομπς φέρεται να ανατίναξε το αυτοκίνητο του ράπερ. Ο Kid Cudi επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Βεντούρα στους New York Times, λέγοντας: «Όλα αυτά είναι αλήθεια».

Μέχρι το 2018, η Βεντούρα ήθελε απεγνωσμένα να τερματίσει τη σχέση τους. Μετά από ένα δείπνο όπου πίστευε ότι θα συζητούσαν το θέμα, ο Diddy μπήκε με το ζόρι στο σπίτι της και τη βίασε, σύμφωνα με τη μήνυση. Λίγο μετά, η τραγουδίστρια έφυγε από το σπίτι, το οποίο είχε εκείνος πληρώσει, επέστρεψε το αυτοκίνητο που της είχε αγοράσει και διέκοψε κάθε επαφή μαζί του.

Οι βλάβες και τα τραύματα που υπέστη απαιτούσαν «εντατική ιατρική και ψυχολογική φροντίδα».

«Η κ. Βεντούρα λοιπόν αναζητά δικαιοσύνη για τη δεκαετία της ζωής της που της αφαίρεσε ο Κομπς με απειλές βίας, υπερβολική χρήση ναρκωτικών, σωματική και ψυχολογική κακοποίηση και σεξουαλική υποδούλωση», αναφέρει η αγωγή.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ