Κοσμος

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: «Η επίθεση στο νοσοκομείο φαίνεται ότι προκλήθηκε από την άλλη πλευρά»

Στο Ισραήλ ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Οι κοινές δηλώσεις με Νετανιάχου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νετανιάχου υποδέχθηκε στο Ισραήλ τον Μπάιντεν
Στο Ισραήλ ο Τζο Μπάιντεν - Οι κοινές δηλώσεις με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου © EPA / GPO/Avi Ohion HANDOUT

Ισραήλ: Ο Τζο Μπάιντεν για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας - Οι κοινές δηλώσεις με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

«Φαίνεται η επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας να έγινε από την άλλη πλευρά», είπε ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του από το Ισραήλ, απευθυνόμενος στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους πριν από λίγη ώρα. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε στο Ισραήλ λίγα λεπτά μετά τις 11:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος). Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για τις εξελίξεις στο Ισραήλ και την επίθεση στο νοσοκομείο, ενώ δήλωσε εξοργισμένος. «Με βάση αυτά που έχω δει φαίνεται σαν να έγινε από την άλλη ομάδα, όχι από εσάς. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν είναι σίγουροι...». Σε άλλο σημείο, ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε ότι «οι ΗΠΑ θρηνούν μαζί με το Ισραήλ».

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος εκτός από τη συνάντηση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο και αργότερα με Ισραηλινούς ανταποκριτές. Επίσης, ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με μερικές από τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα κατά τις επιθέσεις της Χαμάς και τέλος θα κάνει δημόσιες δηλώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις από το Ισραήλ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ