Κοσμος

Δύο παγκόσμια ρεκόρ σε δημοπρασία της συλλογής βιβλίων του Τσάρλι Γουάτς

Στο σφυρί η ανεκτίμητη συλλογή του ντράμερ των Rolling Stones

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύο παγκόσμια ρεκόρ καταρρίφθηκαν σε δημοπρασία της συλλογής βιβλίων του Τσάρλι Γουάτς - Ο ντράμερ των Rolling Stones κατείχε σπάνιες πρώτες εκδόσεις.
Η πρώτη έκδοση της περιπέτειας του Σέρλοκ Χολμς «Το λαγωνικό των Μπάσκερβιλ», από τη συλλογή του Τσάρλι Γουάτς © EPA/Matteo Bazzi

Δύο παγκόσμια ρεκόρ καταρρίφθηκαν σε δημοπρασία της συλλογής βιβλίων του Τσάρλι Γουάτς - Ο ντράμερ των Rolling Stones κατείχε σπάνιες πρώτες εκδόσεις.

Η πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος «Το λαγωνικό των Μπάσκερβιλ» και της συλλογής διηγημάτων της Άγκαθα Κρίστι «Τα δεκατρία προβλήματα», που κάποτε ανήκαν στον αείμνηστο ντράμερ των Rolling Stones, Τσάρλι Γουάτς, κατέρριψαν δύο παγκόσμια ρεκόρ σε δημοπρασία που διεξήχθη χθες από τον οίκο Christie's στο Λονδίνο.

Οι συλλέκτες είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν σπάνια βιβλία, όπως το μυθιστόρημα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ «Ο μεγάλος Γκάτσμπι», που πρωτοκυκλοφόρησε το 1925, το οποίο πωλήθηκε έναντι 226.800 αγγλικών λιρών.

Η πρώτη έκδοση του «Λαγωνικού των Μπάσκερβιλ» πωλήθηκε 214.200 λίρες, τιμή που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για βιβλίο του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.

Το 2022 πωλήθηκε έναντι 165.279 αγγλικών λιρών το μυθιστόρημα του δημιουργού του Σέρλοκ Χολμς, «Το σημάδι των τεσσάρων».

Το σπάνιο αντίτυπο του «Λαγωνικού…» από τη συλλογή του Τσάρλι Γουάτς είχε χειρόγραφο προσωπικό μήνυμα του Κόναν Ντόιλ.

Συνολικά 25 μυθιστορήματα της Άγκαθα Κρίστι τέθηκαν προς πώληση επίσης στη δημοπρασία, με την «εξαιρετικά σπάνια» έκδοση της συλλογής μυστηρίου του 1932 «Τα δεκατρία προβλήματα», να εξαγοράζεται έναντι 60.480 αγγλικών λιρών.

Με την τιμή πώλησης καταγράφηκε νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για βιβλίο της Άγκαθα Κρίστι.

Η υψηλότερη τιμή έως τώρα ήταν 47.880 αγγλικές λίρες για το «Φόνοι με αλφαβητική σειρά», σε δημοπρασία του 2021.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ