- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ελεύθερος αφέθηκε ο Τυνήσιος σκιτσογράφος, Ταουφίκ Ομράν, που κατηγορείται για προσβολή του πρωθυπουργού
Δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τα σατιρικά σκίτσα
Τυνησία: Ελεύθερος αφέθηκε ο σκιτσογράφος Ταουφίκ Ομράν - Δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τα σατιρικά σκίτσα
Ο εισαγγελέας της Τυνησίας άφησε ελεύθερο σήμερα τον σκιτσογράφο Ταουφίκ Ομράν, ο οποίος είχε τεθεί υπό κράτηση για μερικές ώρες με αφορμή γελοιογραφίες του πρωθυπουργού που είχε σχεδιάσει πρόσφατα, γεγονός που πυροδότησε ανησυχίες ανάμεσα στους υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου.
Ο Ταουφίκ Ομράν είναι γνωστός για σατιρικά σκίτσα του, που απεικόνιζαν τον πρόεδρο Καΐς Σάγεντ, ο οποίος πριν από δύο χρόνια ανέλαβε σχεδόν όλες τις εξουσίες αφότου διέλυσε το κοινοβούλιο, μια κίνηση την οποία η αντιπολίτευση είχε χαρακτηρίσει πραξικόπημα.
«Με ανέκριναν ως ύποπτο ότι προσέβαλα τον πρωθυπουργό. Έδειξαν ένα σκίτσο που θεώρησαν προσβλητικό», είπε ο Ομράν στον ραδιοφωνικό σταθμό της Τυνησίας Diwan FM.
Ο Ομράν δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τα σατιρικά σκίτσα.
«Η αστυνομία ανέκρινε (τον Ομράν) επί ώρες χωρίς την παρουσία δικηγόρων ως ύποπτο ότι προσέβαλε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης...για σκίτσα που σατιρίζουν τον πρωθυπουργό», είπε στο Reuters ο δικηγόρος του, Ανάς Καντούσι.
Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και ένα χρόνο
Ο Καντούσι δήλωσε ότι, σε περίπτωση που καταδικαστεί, ο σκιτσογράφος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και ένα χρόνο.
Αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν άμεσα.
Ο Αχμέντ Χασάνι είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος διορίστηκε τον περασμένο μήνα για να αντικαταστήσει τη Νάζλα Μπουντέν.
Πολλοί Τυνήσιοι βλέπουν την ελευθερία του λόγου ως μια βασική μεταρρύθμιση που επιτεύχθηκε μετά την επανάσταση του 2011 που ανέτρεψε τον απολυταρχικό πρόεδρο Ζιν Ελ-Αμπιντίν Μπεν Άλι. Ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και πολιτικοί έχουν προειδοποιήσει ότι αυτή η ελευθερία απειλείται.
Ο Σάγεντ επέκρινε έντονα την κρατική τηλεόραση σε ομιλία του αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της σειράς εμφάνιστης των τίτλων σε ένα δελτίο, σε μια κίνηση την οποία το σωματείο των δημοσιογράφων χαρακτήρισε "κατάφωρη παρέμβαση".
Ο πρόεδρος απορρίπτει τις κατηγορίες για στόχευση ελευθεριών και έχει πει ότι δεν θα γίνει ποτέ δικτάτορας.
Η αστυνομία έχει συλλάβει περισσότερα από 20 πολιτικά πρόσωπα φέτος, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ράτσεντ Γκανούτσι, επικεφαλής του κόμματος Eνάχντα, κατηγορώντας ορισμένους για συνωμοσία κατά της κρατικής ασφάλειας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χιλιάδες κρατούμενοι με την κατηγορία της «εχθρότητας» προς τον Θεό
Eρωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προκαλούν οι εικόνες από το Νταβός
Ρυθμιζόμενα ενοίκια, πολεοδομικό μονοπώλιο και είκοσι χρόνια αναμονής για ένα ενοίκιο στη Στοκχόλμη
Συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο οι αποκαλύψεις
Η κρίση της Γροιλανδίας λειτούργησε ως καταλύτης για μια ιστορική στροφή στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.