Κοσμος

Στο «σφυρί» ο σκελετός του «Μπάρι», ενός σπάνιου δεινοσαύρου

Αναμένεται να πιάσει έως και 1,2 εκατομμύρια ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκελετός δεινόσαυρου
Σκελετός δεινόσαυρου © Unsplash

Στο «σφυρί» ο σκελετός του «Μπάρι», ενός σπάνιου δεινοσαύρου - Αναμένεται να πιάσει έως και 1,2 εκατομμύρια ευρώ

Ένας ασυνήθιστα καλοδιατηρημένος σκελετός δεινοσαύρου, ένας Καμπτόσαυρος γνωστός ως Barry, θα βγει στο σφυρί στο Παρίσι τον επόμενο μήνα.

Ο δεινόσαυρος, ο οποίος χρονολογείται στα τέλη της Ιουρασικής περιόδου πριν από περίπου 150 εκατομμύρια χρόνια, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Γουαϊόμινγκ τη δεκαετία του 1990. Αποκαταστάθηκε αρχικά το 2000 από τον παλαιοντολόγο Μπάρι Τζέιμς, από τον οποίο πήρε και το όνομά του. Το ιταλικό εργαστήριο Zoic, το οποίο απέκτησε τον Barry πέρυσι, έκανε περαιτέρω εργασίες αποκατάστασης του σκελετού, ο οποίος έχει ύψος 2,1 μέτρα και μήκος 5 μέτρα.

Πλήρες κρανίο σε ποσοστό 90%

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλά διατηρημένο δείγμα, το οποίο είναι αρκετά σπάνιο», δήλωσε ο Alexandre Giquello, από τον παρισινό οίκο δημοπρασιών Drouot, όπου θα πραγματοποιηθεί η πώληση.

«Για να πάρουμε το παράδειγμα του κρανίου του, το κρανίο είναι πλήρες σε ποσοστό 90% και το υπόλοιπο μέρος του δεινοσαύρου (σκελετός) είναι πλήρες σε ποσοστό 80%», είπε. Τα δείγματα δεινοσαύρων παραμένουν σπάνια στην αγορά τέχνης, με όχι περισσότερες από δύο πωλήσεις το χρόνο παγκοσμίως, δήλωσε ο Giquello.

Ο σκελετός, ο οποίος θα παρουσιαστεί στο κοινό στα μέσα Οκτωβρίου, αναμένεται να πιάσει έως και 1,2 εκατομμύρια ευρώ (1,28 εκατομμύρια δολάρια) όταν τεθεί προς πώληση στις 20 Οκτωβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ