- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πάνω από 330 εκατομμύρια παιδιά σε κατάσταση ακραίας φτώχειας παγκοσμίως
Πλήττει το 40% των παιδιών στην υποσαχάρια Αφρική
UNICEF: Πάνω από 330 εκατ. παιδιά σε κατάσταση ακραίας φτώχειας - Πλήττει το 40% των παιδιών στην υποσαχάρια Αφρική
Η πανδημία του νέου κορωνοϊού επιβράδυνε τον αγώνα κατά της φτώχειας των παιδιών και 333 εκατομμύρια από αυτά ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας σε παγκόσμια κλίμακα, αποκαλύπτει έκθεση την οποία συνέταξαν η UNICEF και η Παγκόσμια Τράπεζα και δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα.
Με άλλα λόγια, το ένα παιδί στα έξι σε όλο τον κόσμο ζει με λιγότερα από 2,15 δολάρια την ημέρα, σύμφωνα με την έκθεση, που υπογραμμίζει πως αν δεν είχαν ενσκήψει οι συνέπειες της πανδημίας, θα μπορούσαν να είχαν βγει από τη φτώχεια επιπλέον 30 εκατομμύρια παιδιά.
«Οι επιδεινούμενες κρίσεις, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, των ένοπλων συρράξεων, της κλιματικής αλλαγής και των οικονομικών σοκ, εμπόδισαν τις προόδους αφήνοντας εκατομμύρια παιδιά στην ακραία φτώχεια», τόνισε η γενική διευθύντρια της UNICEF, η Κάθριν Ράσελ, στο δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με την έκθεση.
«Ένας κόσμος στον οποίο 333 εκατομμύρια παιδιά ζουν στην ακραία φτώχεια –στερούνται όχι μόνο την κάλυψη των πιο βασικών τους αναγκών, αλλά και την αξιοπρέπεια, τις ευκαιρίες, την ελπίδα– είναι απλά αφόρητος», πρόσθεσε η ίδια.
Η ακραία φτώχεια πλήττει το 40% των παιδιών στην υποσαχάρια Αφρική
Η ακραία φτώχεια πλήττει το 40% των παιδιών στην υποσαχάρια Αφρική· πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο.
Αντίθετα με άλλες περιοχές του κόσμου, οι οποίες κατέγραψαν τα τελευταία χρόνια μείωση της φτώχειας των παιδιών, η υποσαχάρια Αφρική την είδε να αυξάνεται, εξαιτίας της ταχείας δημογραφικής ανάπτυξης, της πανδημίας του νέου κορονοϊού και των λεγόμενων φυσικών καταστροφών.
Η Παγκόσμια Τράπεζα και η UNICEF καλούν τις κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα στον αγώνα κατά της παιδικής φτώχειας και να υιοθετήσουν σειρά μέτρων, ιδίως την επέκταση των καθολικών προγραμμάτων οικογενειακών επιδομάτων.
«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε αυτά τα παιδιά τώρα», τόνισε ο Λουίς Φελίπε Λόπες-Κάλβα, διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας αρμόδιος για ζητήματα φτώχειας και ισονομίας.
«Το να τερματιστεί η φτώχεια των παιδιών είναι πολιτική επιλογή», πρόσθεσε.
Τα συμπεράσματα της έκθεσης υποδεικνύουν ότι απομακρύνεται ο φιλόδοξος στόχος που είχε ορίσει ο ΟΗΕ, να εξαλειφθεί η ακραία φτώχεια των παιδιών μέχρι το 2030.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.