Κοσμος

Ελεύθερος ο Andrew Tate, ήρθη ο κατ' οίκον περιορισμός

Ο ίδιος το πανηγύρισε, κάνοντας λόγο για δικαίωση και αβάσιμες κατηγορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Άντριου Τέιτ (δεξιά) και ο αδερφός του Τρίσταν
O Άντριου Τέιτ (δεξιά) και ο αδερφός του Τρίσταν © EPA/ROBERT GHEMENT

Andrew Tate: Ο αμφιλεγόμενος influencer μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του

Nα κυκλοφορεί ελεύθερος θα μπορεί πλέον ο αμφιλεγόμενος influencer Άντριου Τέιτ (Andrew Tate), καθώς ήρθη ο κατ' οίκον περιορισμός που του είχε επιβληθεί στη Ρουμανία, εν αναμονή της δίκης του για τις κατηγορίες του βιασμού και της εμπορίας ανθρώπων.

Τόσο ο Άντριου, όσο και ο αδερφός του Τρίσταν θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο Βουκουρέστι και στην περιοχή Ilfov όπου ζουν.

Τα δύο αδέρφια θα πρέπει να παρουσιάζονται στην αστυνομία όταν τους ζητείται και να την ενημερώνουν για κάθε αλλαγή διεύθυνσης. Τους απαγορεύεται επίσης να επικοινωνούν με τους δύο Ρουμάνους συνεργάτες που κατηγορούνται μαζί τους, τους μάρτυρες ή τα φερόμενα ως θύματα ή τις οικογένειές τους.

Η παραβίαση αυτών των κανόνων μπορεί να οδηγήσει στην επιστροφή τους σε κατ' οίκον περιορισμό ή σε προληπτική κράτηση.

Δικαστής θα ελέγχει τη συμμόρφωση στους όρους αυτούς για τις επόμενες 60 ημέρες.

Η αντίδραση του Andrew Tate

Αντιδρώντας στην απόφαση αυτή, ο Τέιτ έκανε λόγο στο Twitter για «αβάσιμες κατηγορίες», σημειώνοντας ότι o δικαστής τις έκρινε «αδύναμες και περιστασιακές» και για αυτό αποφάσισε να άρει τον κατ' οίκον περιορισμό.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στο ρουμανικό δικαστικό σύστημα για τη δίκαιη αντιμετώπισή του. Αυτή η θετική έκβαση μας δίνει τη βεβαιότητα ότι υπάρχουν στον ορίζοντα πιο ευνοϊκές εξελίξεις», ανέφερε εκπρόσωπος των αδελφών σε δήλωσή του μετά την απόφαση.

Το χρονικό

Τα αδέρφια συνελήφθησαν για πρώτη φορά στο σπίτι τους τον Δεκέμβριο και τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό τρεις μήνες αργότερα. Τον Ιούνιο τους ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι μαζί με δύο Ρουμάνες συνεργάτιδές τους συγκρότησαν το 2021 μια οργανωμένη εγκληματική ομάδα για τη διάπραξη εμπορίας ανθρώπων στη Ρουμανία, αλλά και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ονομάζονται επτά φερόμενα θύματα, τα οποία στρατολογήθηκαν από τους αδελφούς Τέιτ μέσω ψευδών υποσχέσεων για αγάπη και γάμο.

Το 2016, ο Βρετανοαμερικανός πρώην kickboxer, απομακρύνθηκε από τη βρετανική έκδοση του Big Brother λόγω ενός βίντεο που φαινόταν να τον δείχνει να επιτίθεται σε μια γυναίκα.

Στη συνέχεια, απέκτησε φήμη στο διαδίκτυο για τις μισογυνίστικες απόψεις του. Πρόσφατα, βαπτίστηκε μουσουλμάνος.

Ο λογαριασμός του στο Twitter είχε αποκλειστεί, όταν είχε γράψει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να «φέρουν κάποια ευθύνη» για τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονται. Ωστόσο, επί Έλον Μασκ ο λογαριασμός του στο Twitter αποκαταστάθηκε.

Mε πληροφορίες από BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ