Κοσμος

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Ντόναλντ Τραμπ - Δήλωσε αθώος για τις 37 κατηγορίες

Η διαδικασία στο δικαστήριο του Μαϊάμι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελεύθερος χωρίς όρους ο Ντόναλντ Τραμπ - Δήλωσε αθώος για τις 37 κατηγορίες
@JUSTIN LANE/ EPA

Ντόναλντ Τραμπ: Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους - Δήλωσε αθώος για τις 37 κατηγορίες

Ελεύθερος αφέθηκε χωρίς όρους ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που δήλωσε αθώος για τις 37 κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο στενός του συνεργάτης Γουόλτ Ναούτα είχαν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση στο δικαστήριο του Μαϊάμι των ΗΠΑ όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες που σχετίζονται με τα απόρρητα κρατικά έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ δήλωσε αθώος όσον αφορά στην κατηγορία για παράνομη κατοχή των κρατικών μυστικών εγγράφων στο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο και τη ματαίωση των προσπαθειών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να τα ανακτήσει, κατά την απαγγελία κατηγοριών στο Μαϊάμι. 

Κατόπιν, ο Τραμπ αφέθηκε ελεύθερος με προσωπική δέσμευση ότι θα εμφανίζεται στο δικαστήριο, καθώς οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έκριναν πως ο Τραμπ δεν συνιστά κίνδυνο και επέτρεψαν στον πρώην πρόεδρο να αποχωρήσει.

Μία εκ των δικηγόρων του καταφέρθηκε εναντίον της παραπομπής του πρώην προέδρου, κάνοντας λόγο για «αδιανόητη εργαλειοποίηση του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης» και σημειώνοντας ότι το κατηγορητήριο μοιάζει με «το είδος των διώξεων που βλέπεις σε δικτατορίες όπως η Κούβα και η Βενεζουέλα».

«Αυτό που γίνεται στον πρόεδρο Τραμπ θα πρέπει να τρομοκρατήσει όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Αυτά δεν είναι τα ιδανικά πάνω στα οποία έχει θεμελιωθεί η δημοκρατία μας. Αυτή δεν είναι η δική μας Αμερική», ανέφερε.

Αντιμέτωπος με 37 κατηγορίες ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπος με 37 κατηγορίες για παράνομη κατοχή διαβαθμισμέων πληροφοριών, με μερικές εξ αυτών να αφορούν μυστικά για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

Ο ίδιος διώκεται για παραβίαση του νόμου για κατασκοπεία, ενώ κούτες με 13.000 έγγραφα είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών προς στοιχειοθέτηση των κατηγοριών.

Σε αυτά, περιλαμβάνονται αρκετά σχετιζόμενα με πυρηνικά όπλα, στρατιωτικά σχέδια, μυστικά συμμαχικών χωρών. Επίσης, ανάμεσα στις βαριές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν περιλαμβάνονται τα αδικήματα της συνωμοσίας, παρεμπόδισης δικαιοσύνης και κατοχής απόρρητων εγγράφων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY