Σήμερα η απαγγελία κατηγοριών στον Ντόναλντ Τραμπ
Διατηρεί το προβάδισμά του έναντι των άλλων υποψηφίων των Ρεπουμπλικανών
Ντόναλντ Τραμπ: Σήμερα η απαγγελία κατηγοριών στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ - Διατηρεί το προβάδισμά του έναντι των άλλων υποψηφίων των Ρεπουμπλικανών
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφτασε χθες Δευτέρα στο Μαϊάμι, όπου θα παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου για να του απαγγελθούν κατηγορίες για τον τρόπο που διαχειρίστηκε διαβαθμισμένα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ενώ δημοσκόπηση τον δείχνει να εξακολουθεί να προηγείται μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων υποψήφιων.
Ο Τραμπ, που παραμένει το φαβορί για να κερδίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές το 2024, είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μαϊάμι της Φλόριντα σήμερα στις 15:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας).
Κατηγορείται ότι διατήρησε στην κατοχή του διαβαθμισμένα έγγραφα που αφορούσαν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και ότι είπε ψέματα σε αξιωματούχους που προσπάθησαν να τα ανακτήσουν. Ο ίδιος ο εκατομμυριούχος δηλώνει αθώος και έχει υποσχεθεί ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία του για να επανεκλεγεί στην προεδρία.
Ο Τραμπ, που γίνεται 77 ετών αύριο Τετάρτη, προσγειώθηκε χθες στο Μαϊάμι με ιδιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε γραμμένο στο πλάι του το όνομά του.
Υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν έξω από ένα γκολφ κλαμπ που ανήκει στον Τραμπ και το οποίο βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο. Εκεί πρόκειται να περάσει τη νύκτα ο πρώην πρόεδρος.
«ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ», έγραψε ο Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social προτού αναχωρήσει από το Νιού Τζέρσι.
Μέχρι στιγμής οι δικαστικές περιπέτειες του πρώην προέδρου δεν έχουν επηρεάσει τη δημοτικότητά του μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων.
Δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες δείχνει ότι το 81% των Ρεπουμπλικανών εκτιμά ότι οι κατηγορίες εναντίον του Τραμπ είναι πολιτικά υποκινούμενες. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο πρώην πρόεδρος εξακολουθεί να προηγείται κατά πολύ των άλλων υποψηφίων για το χρίσμα.
Περίπου το 43% των ψηφοφόρων που δηλώνουν Ρεπουμπλικάνοι δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι ο υποψήφιος που προτιμά, έναντι του 22% που στηρίζει τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις. Στις αρχές Μαΐου το 49% στήριζε τον Τραμπ έναντι του 19% που προτιμούσε τον ΝτεΣάντις, αλλά αυτό ήταν προτού ο κυβερνήτης της Φλόριντα εισέλθει επισήμως στην κούρσα για το χρίσμα.
Ο Τραμπ κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι ενορχηστρώνει την ομοσπονδιακή υπόθεση για να υπονομεύσει την προεκλογική του εκστρατεία. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει αρνηθεί να σχολιάσει την υπόθεση.
Από την πλευρά του ο Κρις Κρίστι, πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι και σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016 ο οποίος έχει θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ρωτήθηκε χθες στο CNN αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν χρησιμοποιεί το υπουργείο Δικαιοσύνης ως όπλο εναντίον του Τραμπ.
«Δεν το νομίζω», απάντησε. «Τα στοιχεία δείχνουν αρκετά ενοχοποιητικά», πρόσθεσε.
Το σαββατοκύριακο ο Τραμπ απευθύνθηκε σε ενθουσιώδες κοινό στη Τζόρτζια και η προεκλογική ομάδα του δήλωσε ότι θα κάνει δήλωση την Τρίτη το βράδυ, αφού επιστρέψει στο Νιου Τζέρσι, περίπου στις 20:15 σήμερα το βράδυ (τοπική ώρα, 03:15 τα ξημερώματα της Τετάρτης ώρα Ελλάδας).
Στο μεταξύ ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μαϊάμι Μάνι Μοράλες δήλωσε ότι οι αρχές ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να συγκεντρωθούν στην πόλη έως και 50.000 υποστηρικτές του πρώην προέδρου και, αν κριθεί απαραίτητο, θα κλείσουν δρόμους στο κέντρο.
Ενδεχόμενη ομοσπονδιακή δίκη στη Φλόριντα είναι πιθανό να ξεκινήσει μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024. Επίσης τον Μάρτιο του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει άλλη δίκη εις βάρος του Τραμπ, σε δικαστήριο της πολιτείας της Νέας Υόρκη, στην οποία κατηγορείται ότι κατέβαλε χρήματα σε πρώην πορνοστάρ για να εξαγοράσει τη σιωπή της πριν τις εκλογές του 2016.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το συγκεκριμένο σημείο που έγινε η τραγωδία θεωρείται «καρμανιόλα»
Σύμβολο των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων
85 δευτερόλεπτα πριν την αυτοκαταστροφή της ανθρωπότητας
Από την Αλεξάνδρειας Ημαθίας, την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη οι επιβαίνοντες - Τρεις οι τραυματίες
Η Τσινγκ Μπάο δείχνει να διασκεδάζει ιδιαίτερα
Στο χαρτοφυλάκιο της υπάρχουν επίσης με brands όπως Salomon, Arc’teryx και Wilson
Επίθεση με τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε τρένο με 291 επιβάτες – Καταγγελία Κουλέμπα για «ρωσική τρομοκρατία»
Αποζημιώσεις έως 216.000 ευρώ στις οικογένειες, αντιπολίτευση ζητά παραίτηση μετά τη σύγκρουση στην Αδαμούθ
Τα σενάρια για το πώς συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο με θύματα Έλληνες οπαδούς του ΠΑΟΚ
Η επιλογή Βουλγαρία–Ρουμανία–Ουγγαρία, το δυστύχημα με επτά νεκρούς και η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη
Το βαν των άτυχων οπαδών κατευθυνόταν στη Γαλλία για τον αγώνα Λιόν-ΠΑΟΚ
Eπιχείρησαν επίσης να αποδώσουν ευθύνες σε εργαζόμενους για θέματα πυρασφάλειας
Σπάνια πολιτική δήλωση από την Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών για τις ταραχές στη Μινεάπολη
Η στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα οχήματος
Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία της παραβίασης ιδιωτικότητας
Βανάκι συγκρούστηκε με βυτιοφόρο – Τραυματίες και παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας
Πρόκειται για «σημαντικό ορόσημο», δήλωσε ο Ναρέντρα Μόντι
Έξι νεκροί και τρεις βαριά τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με βυτιοφόρο και φορτηγό στην Τίμις
Aντιδράσεις στη χώρα μετά τον θάνατο δύο αμερικανών πολιτών στη Μινεάπολη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.