- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νορβηγία: Ο γιος της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ αντιμέτωπος με πολυετή κάθειρξη
Οι κατηγορίες για βιασμό και η κρίση στη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας
Νορβηγία: Ο γιος της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ αντιμέτωπος με πολυετή κάθειρξη
Οι Νορβηγοί εισαγγελείς ζήτησαν την Τετάρτη ποινή φυλάκισης επτά ετών και επτά μηνών για τον Μάριους Μποργκ Χόιμπι, γιο της Κορωνικής Πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ, για κατηγορίες που περιλαμβάνουν τον φερόμενο βιασμό τεσσάρων γυναικών. Η δίκη, που διεξήχθη στο Όσλο και διήρκησε επτά εβδομάδες, έχει καθηλώσει τη Νορβηγία και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.
Η εισαγγελέας Sturla Henriksbo υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο Χόιμπι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως κάθε άλλος πολίτης. «Ο βιασμός μπορεί να αφήσει μόνιμα τραύματα και να καταστρέψει ζωές», τόνισε, προσθέτοντας ότι τα θύματα μπορεί να κουβαλούν τις συνέπειες για όλη τους τη ζωή. Παράλληλα, περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως κάποιον «που νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει», αλλά τόνισε ότι δεν είναι τέρας και πρέπει να κριθεί για τις πράξεις του και όχι για το ποιος είναι.
Ο 29χρονος αντιμετωπίζει 40 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων τέσσερις για βιασμό, με τους εισαγγελείς να ισχυρίζονται ότι κάποια θύματα ήταν κοιμισμένα ή αναίσθητα κατά τη διάρκεια των περιστατικών. Επίσης, κατηγορείται για πολλαπλές περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας κατά πρώην συντρόφων του, καθώς και για άλλα αδικήματα όπως επικίνδυνη οδήγηση και παραβάσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά. Ο κατηγορούμενος αρνείται τις πιο σοβαρές κατηγορίες, αν και έχει παραδεχθεί μικρότερης σοβαρότητας παραβάσεις.
Ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι έχει ήδη περάσει 63 ημέρες σε προφυλάκιση πριν τη δίκη, τις οποίες οι εισαγγελείς ζητούν να αφαιρεθούν από την τυχόν ποινή. Ζητείται επίσης η επιβολή περιοριστικού όρου δύο ετών σε πρώην σύντροφό του. Αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή έως 16 έτη φυλάκισης. Η υπόθεση εκτυλίσσεται παράλληλα με την ανανεωμένη κριτική προς την Κορωνική Πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ για τη σχέση της στο παρελθόν με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά αδικήματα Τζέφρι Έπσταιν. Η πριγκίπισσα έχει ζητήσει συγγνώμη για «κακή κρίση» διατηρώντας επικοινωνία μαζί του μετά την καταδίκη του το 2008.
Πηγή: DW
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Το βίντεο καταγράφει τη συμπλοκή, η οποία αφήνει τον γείτονα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο
Ο Τραμπ ψήφισε με επιστολική ψήφο στις εκλογές της κομητείας Παλμ Μπιτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.