Κοσμος

«Κόβονται» 1.000 θέσεις εργασίας στη First Republic με απόφαση της JP Morgan

Την είχε εξαγοράσει τον προηγούμενο μήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
First Republic Bank
© Unsplash

First Republic: «Κόβονται» 1.000 θέσεις εργασίας με απόφαση της JP Morgan - Την είχε εξαγοράσει τον προηγούμενο μήνα

Ο γίγαντας της Wall Street, JP Morgan Chase, ανακοίνωσε πως θα μειώσει τις θέσεις εργασίας στην First Republic Bank, αφού αγόρασε την εταιρεία αυτόν τον μήνα. Περίπου 1.000 θέσεις εργασίας, ή το 15%, του εργατικού δυναμικού της First Republic θα περικοπούν, όπως αναφέρει το BBC.

Νωρίτερα φέτος, τα προβλήματα στις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ προκάλεσαν φόβους για μια ευρύτερη κρίση. Η JP Morgan επιβεβαίωσε ότι περικόπτει ρόλους που κατείχαν εργαζόμενοι στην τράπεζα που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά δεν έδωσε αριθμό.

Οι επηρεαζόμενοι εργαζόμενοι θα λάβουν μισθό και επιδόματα για 60 ημέρες, μαζί με ένα πακέτο που περιλαμβάνει εφάπαξ πληρωμή και άλλες παροχές. Η JP Morgan δήλωσε επίσης ότι τους βοηθάει να βρουν νέους ρόλους εντός ή εκτός της εταιρείας.

«Από την εξαγορά της First Republic την 1η Μαΐου, ήμασταν διαφανείς με τους υπαλλήλους και τηρήσαμε την υπόσχεσή μας να τους ενημερώσουμε για την εργασιακή τους κατάσταση εντός 30 ημερών», ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος της JP Morgan.

«Αναγνωρίζουμε ότι βρίσκονται υπό πίεση και αβεβαιότητα από τον Μάρτιο και ελπίζουμε ότι η σημερινή ημέρα θα φέρει σαφήνεια», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η First Republic, η οποία ήταν γνωστή για τη μεγάλη επιχείρηση στεγαστικών δανείων και τη σταθερή της πελατεία εύπορων πελατών, ήταν ο 14ος μεγαλύτερος δανειστής στις ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου έτους. Η αξία της ξεπερνούσε τα 20 δισ. δολάρια (16,2 δισ. στερλίνες) στις αρχές Απριλίου.

Ωστόσο, δέχτηκε πιέσεις μετά την κατάρρευση πολλών δανειστών στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Silicon Valley Bank (SVB), που προκάλεσε φόβους για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

Αργότερα τον Απρίλιο, η First Republic δήλωσε ότι είχε χάσει περίπου 100 δισ. δολάρια σε καταθέσεις, καθώς οι πελάτες κινήθηκαν προς την απόσυρση των κεφαλαίων τους.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η JPMorgan δήλωσε ότι θα καταβάλει 10,6 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει την First Republic σε μια συμφωνία που έγινε με τη μεσολάβηση των ρυθμιστικών αρχών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.