- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη Ρώμη ο Ζελένσκι - Θα συναντηθεί με Πάπα Φραγκίσκο, Μελόνι και Ματαρέλα
Πρώτη επίσκεψη στην Ιταλία μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα του
Ουκρανία - Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Συνάντηση με Πάπα Φραγκίσκο, Μελόνι και Ματαρέλα στην Ιταλία - Επισκέπτεται τη Ρώμη για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης σήμερα.
Στη διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα της Ιταλίας πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, αλλά και με τον πάπα Φραγκίσκο, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Ζελένσκι στον λογαριασμό του στο Twitter.
«Μια σημαντική επίσκεψη για την νίκη της Ουκρανίας που πλησιάζει», πρόσθεσε.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ουκρανός πρόεδρος επισκέπτεται τη Ρώμη μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα του.
Από το φθινόπωρο του 2022, όταν ανήλθε στην εξουσία, η Μελόνι είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της Ουκρανίας. Τον Φεβρουάριο είχε επισκεφθεί το Κίεβο για να επιδείξει τη συνεχιζόμενη στήριξη της χώρας της στην Ουκρανία.
Ο Ζελένσκι είχε συναντηθεί με τον πάπα στο Βατικανό το 2020 και μετά το ξέσπασμα του πολέμου οι δύο άνδρες έχουν συνομιλήσει επανειλημμένα τηλεφωνικά.
Εξάλλου ο πάπας Φραγκίσκος καλεί σχεδόν καθημερινά τους πιστούς να προσευχηθούν για την Ουκρανία και έχει καλέσει το Κίεβο και τη Μόσχα να συμφωνήσουν σε εκεχειρία.
Ωστόσο ακόμη δεν έχει δεχθεί την πρόσκληση του Κιέβου να επισκεφθεί την ουκρανική πρωτεύουσα, λέγοντας ότι θα πάει μόνο αν προσκληθεί και στη Ρωσία.
Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Ζελένσκι μετά τη Ρώμη θα μεταβεί αύριο Κυριακή στη Γερμανία. Εδώ και αρκετές ημέρες γίνονται προετοιμασίες στο Βερολίνο για μια επικείμενη επίσκεψή του, αν και αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Αύριο ο Ζελένσκι θα τιμηθεί εκ μέρους του ουκρανικού λαού με το βραβείο Καρλομάγνου στο Άαχεν της Γερμανίας. Δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα παραστεί στην τελετή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.