Κοσμος

Συνελήφθη άνδρας έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ - Πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη

Πέταξε διάφορα αντικείμενα εντός του προαύλιου χώρου του παλατιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ
© EPA/TOLGA AKMEN

Βρετανία: Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ - Στο σημείο έσπευσαν και πυροτεχνουργοί

Αστυνομικοί συνέλαβαν αργά το βράδυ της Τρίτης έναν άνδρα που πλησίασε τις πύλες των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και πέταξε αντικείμενα που έμοιαζαν με «κυνηγετικά φυσίγγια» στον προαύλιο χώρο του παλατιού.

«Ο άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για κατοχή όπλου», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας του Λονδίνου.

Η περιοχή αποκλείστηκε μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου σακιδίου. Επί τόπου έσπευσαν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη για προληπτικούς λόγους.

Κατά την επιχείρηση δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες πριν από την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου κι ενώ τα μέτρα ασφαλείας στον Λονδίνο είναι δρακόντεια ενόψει της άφιξης υψηλών προσκεκλημένων από όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με την DW, οι περισσότεροι από τους πολίτες της χώρας θα δουν για πρώτη φορά τελετή στέψης, καθώς η προηγούμενη είχε γίνει πριν από 70 χρόνια με την επίσημη ενθρόνιση της Βασίλισσας Ελισάβετ στις 2 Ιουνίου του 1953.

Σημαίες του Ηνωμένου Βασιλείου κοσμούν ήδη τους δρόμους στα περισσότερα σημεία του Λονδίνου, ενώ στους κεντρικότερους δρόμους υπάρχουν σημαίες με το έμβλημα της στέψης, που επέλεξε ο νέος Βασιλιάς Κάρολος ο 3ος.

Όσo η χώρα πλησιάζει στην τελετή στέψης, τόσο ακούγονται αντίθετες φωνές στη μοναρχία. Ο βασιλιάς Κάρολος, άλλωστε, δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον λαό, με τις πρώτες αντιδράσεις όταν ανέλαβε τυπικά τον νέο του ρόλο, να ήταν η ρίψη αβγών και τα γιουχαΐσματα σε κάποιες από τις πρώτες του εμφανίσεις. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov, σε περισσότερα από 3.000 άτομα, το 64% δεν ενδιαφέρεται για την επικείμενη στέψη έναντι του 33% που δείχνει από λίγο έως πολύ ενδιαφέρον.

Την ίδια ώρα έχει σχολιαστεί και το κόστος της τελετής, το οποίο υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τις 100 εκατομμύρια λίρες. Σύμφωνα με αποκλειστική δημοσκόπηση της Mirror, το 84% των Βρετανών φορολογούμενων θα επιθυμούσε φθηνότερη στέψη εξαιτίας της οικονομικής πίεσης που βιώνει η χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, DW, AFP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ