- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέλος εποχής για την Wiener Zeitung - Παύει να τυπώνεται καθημερινά έπειτα από 320 χρόνια
Με απόφαση του κοινοβουλίου της Αυστρίας
Η Wiener Zeitung παύει να τυπώνεται καθημερινά έπειτα από 320 χρόνια - Με απόφαση του κοινοβουλίου της Αυστρίας
Το κοινοβούλιο της Αυστρίας αποφάσισε χθες Πέμπτη να ανασταλεί η καθημερινή έντυπη έκδοση μιας από τις παλιότερες εφημερίδες στον κόσμο, της Wiener Zeitung.
Η εφημερίδα θα μετατραπεί σε ψηφιακό μέσο, σχολή δημοσιογραφίας και πρακτορείο διανομής ειδησεογραφικού περιεχομένου σε δημόσιους οργανισμούς.
Παρά τις έντονες επικρίσεις δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός συνασπισμός συντηρητικών-πρασίνων αποφάσισε πως η εφημερίδα, η οποία κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή για 320 χρόνια, στο εξής θα τυπώνει μόνο ένα φύλλο τον μήνα.
Η Βίνερ Τσάιτουνγκ (η «Ημερήσια εφημερίδα της Βιέννης») ιδρύθηκε το 1703. Αρχικά ονομαζόταν Wiennerisches Diarium («Ημερολόγιο της Βιέννης»).
Σήμερα η εφημερίδα, γνωστή για τη δημοσιογραφική ποιότητά της και τις πολιτικά ανεξάρτητες απόψεις της, έχει ημερήσια κυκλοφορία μόλις 8.000 φύλλων και χρηματοδοτείται κυρίως χάρη σε διαφημιστικές καταχωρίσεις και αγγελίες.
«Έχει περισσότερους αναγνώστες που έχουν πατήσει τα ενενήντα, παρά κάτω από τα τριάντα», επιχειρηματολόγησε η Σουζάνε Ράαμπ, υπουργός Οικογένειας και Μέσων Ενημέρωσης του συντηρητικού Κόμματος του Λαού της Αυστρίας (ÖVP).
Η νομπελίστρια αυστριακή συγγραφέας Ελφρίντε Γέλινεκ και ο καλλιτέχνης Αντρέ Χέλερ πρωτοστάτησαν σε επιτροπή υποστήριξης που κατέβαλε προσπάθεια για να σωθεί η έντυπη έκδοση της εφημερίδας.
Η αντιπολίτευση κατήγγειλε την κίνηση της κυβέρνησης, τονίζοντας πως αποτελεί πλήγμα για την ενημέρωση και τα μέσα ενημέρωσης στην Αυστρία.
Πρόκειται για πολιτική απόφαση-«ντροπή» τόσο από τη σκοπιά της πολιτικής για τα μέσα ενημέρωσης, όσο και από αυτήν της πολιτικής για τον πολιτισμό, στηλίτευσε ο υπαρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPÖ), ο Γιέργκ Λάιχτφριντ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση στο Truth Social
Η έφηβη τέθηκε υπό κράτηση προκειμένου να ανακριθεί
Στην αίτησή του αναφέρει ότι χρειάζεται τα χρήματα για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων
Oι κατηγορίες αφορούν περίοδο που ο ενάγων ήταν ανήλικος
Ένας από τους πρώτους τομείς που επηρεάζονται είναι τα ηλεκτρονικά προϊόντα
Παραμένει άγνωστο αν...τελικά κατάφερε να εντοπίσει τη συσκευή του
Από τη Whitehall στην… Ελλάδα
Οι δύο επιστήμονες εντοπίστηκαν τον Ιανουάριο στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ
Ο δούκας του Σάσεξ ονειρεύεται μια νέα αρχή με τη βασιλική οικογένεια
Στοιχεία-σοκ για τουλάχιστον 7.600 θανάτους από υπερβολική δόση στην Ευρώπη
Το θέμα έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον των ρυθμιστικών αρχών
Για πρώτη φορά επιβάλλονται περιορισμοί και σε αλιευτικά προϊόντα
Η ατάκα του προέδρου των ΗΠΑ
Φρίκη για την αποκάλυψη του άγριου εγκλήματος
Το Sollos κυκλοφόρησε στην αγορά αλλά πολλοί καταναλωτές σοκαρίστηκαν με την τιμή
Οργή για τους παιδοβιαστές αδελφούς που συνελήφθησαν για την άγρια δολοφονία και τον βιασμό της 11χρονης
Πρωτοφανείς εξελίξεις στη Χάγη μετά το πόρισμα για τις καταγγελίες σε βάρος του
Αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους διαβάζοντας για τον κόσμο. Ο Σεζάριο Μελαντόνιο πέρασε τη δική του ζώντας μέσα στην Ιστορία
Πληροφορίες ότι το παιδί ήταν βαριά άρρωστο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.