- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Δεκάδες μαθήτριες δηλητηριάστηκαν σε σχολεία του Ιράν
Δεν έχουν τέλος τα μυστηριώδη περιστατικά
Ιράν: Νέα περιστατικά δηλητηριάσεων μαθητριών σε σχολεία - Το φαινόμενο έχει εκλάβει τεράστιες διαστάσεις από τα τέλη Νοεμβρίου.
Δεκάδες κορίτσια δηλητηριάστηκαν σήμερα σε πολλά σχολεία στο Ιράν που συγκλονίζεται εδώ και τέσσερις μήνες από μυστηριώδη υπόθεση δηλητηρίασης μαθητριών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Από το τέλος του Νοεμβρίου, πολλά σχολεία του Ιράν, στην πλειονότητά τους σχολεία θηλέων, πλήττονται από αιφνίδιες δηλητηριάσεις από εισπνοή αερίων ή από άλλες τοξικές ουσίες, που προκαλούν αδιαθεσία και λιποθυμία και σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτούν νοσηλεία.
Ο επικεφαλής της εθνικής επιτροπής έρευνας για την υπόθεση, ο βουλευτής Χαμίντρεζά Καζέμι, ανακοίνωσε σήμερα από την κρατική τηλεόραση ότι το τελικό πόρισμα για το υπόθεση θα δημοσιευθεί σε δύο εβδομάδες.
Τουλάχιστον «60 μαθήτριες δηλητηριάσθηκαν σήμερα σε σχολείο θηλέων», στην επαρχία του Χουζεστάν, μετέδωσε το πρακτορείο Iribnews επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο. Μαθήτριες δηλητηριάσθηκαν επίσης σε έξι σχολεία πόλης του βορειοδυτικού Ιράν», σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ άγνωστος αριθμός μαθητριών υπήρξαν θύματα δηλητηρίασης από αέριο σε δημοτικό σχολείο το δυτικό Αζερμπαϊτζάν.
Σύμφωνα με επίσημο απολογισμό της 7ης Μαρτίου «περισσότερες από 5.000 μαθήτριες είχαν δηλητηριασθεί σε 230 εκπαιδευτικά ιδρύματα στις 25 από τις 31 επαρχίες του Ιράν. Τα περιστατικά σταμάτησαν στις αρχές του Μαρτίου μετά την ανακοίνωση δεκάδων συλλήψεων, αλλά επαναλήφθηκαν τρεις εβδομάδες αργότερα.
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Χαμενεΐ είχε ζητήσει στις 6 Μαρτίου την επιβολή αυστηρών ποινών, μέχρι και της θανατικής ποινής, κατά όσων κριθούν ένοχοι.
Τα περιστατικά ξεκίνησαν δύο μήνες μετά την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας που πυροδότησε στο Ιράν ο θάνατος στις 16 Σεπτεμβρίου της Μάχσα Αμίνι, της 22χρονης που είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών του Ιράν που αστυνομεύει την επιβολή των ενδυματολογικών απαγορεύσεων που επιφυλάσσει στις γυναίκες η Ισλαμική Δημοκρατία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά την απαγγελία κατηγοριών
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Κωστούλας και ο αρθρογράφος Νικόλας Μολφέτας μιλούν για την εκλογική ήττα του Τραμπ, την επόμενη μέρα στις ΗΠΑ και τις διεθνείς επιπτώσεις
Τα ίχνη του χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Στέρνα»
Η ανατριχιαστική απάντηση του παιχνιδιού σε ερώτηση που δεν άκουσε καλά
Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να αφορούν «τις εγκαταστάσεις», «τον εξοπλισμό» και «το προσωπικό»
Το διακύβευμα της ευρωπαϊκής ισχύος σε έναν κόσμο χωρίς κανόνες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλους ενάγοντες αμφισβητεί την απόρριψη των αγωγών
Ο κωμικός κρίθηκε ένοχος για τέσσερα αδικήματα
Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και τελικά συμφιλιώθηκαν
Τρεις κατοικίες στους χώρους του Ρόγιαλ Λοτζ απέφεραν έσοδα στον πρώην πρίγκιπα
Κύμα διαμαρτυριών στην Ευρώπη κατά της ραγδαίας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης
Συνελήφθη ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ σήμερα στη Φλόριντα
Ποια τηλεοπτικά δίκτυα μπήκαν στο στόχαστρο
Οι παλιές φωτογραφίες του ενέπνευσαν την εμφάνιση του Ρον Μπέργκαντι
Οι αρχές αναφέρουν κακομεταχείριση αλλοδαπών εργαζομένων
«Κάποιες περιοχές είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», αναφέρει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.