- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζόγος, η ύστατη λύση των Βρετανών για το κόστος διαβίωσης
Πελάτης ξόδεψε 23.000 λίρες σε 20 λεπτά
Βρετανία: Πώς το κόστος διαβίωσης στρέφει τους πολίτες στο τζόγο - Πελάτης ξόδεψε 23.000 λίρες σε 20 λεπτά
Ορισμένοι Βρετανοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τυχερά παιχνίδια χρησιμοποιούν τα πρακτορεία στοιχηματισμού ως έναν τρόπο για να κρατηθούν ζεστοί και τα κρατικά επιδόματα για να ποντάρουν προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδά τους ενώ εντείνεται η κρίση του κόστους διαβίωσης, όπως προειδοποίησε σήμερα φιλανθρωπική οργάνωση.
Νέα έκθεση της GamCare, που προσφέρει στήριξη σε ανθρώπους με εθισμό στα τυχερά παιχνίδια, έδειξε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι μακράν πιθανότερο να αντιμετωπίσουν δυσκολίες για να αγοράσουν τρόφιμα ή να διατηρήσουν ζεστό το σπίτι τους σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.
Η έρευνα, που βασίζεται σε δημοσκόπηση της YouGov με δείγμα άνω των 4.000 ανθρώπων, δημοσιοποιείται αφού η βρετανική ρυθμιστική αρχή επέβαλε πρόστιμο ρεκόρ ύψους 19,2 εκατ. λιρών στον όμιλο τυχερών παιχνιδιών William Hill επειδή δεν κατάφερε να προστατεύσει τους καταναλωτές και να σταματήσει το ξέπλυμα χρήματος.
«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ένα μέρος αυτών που πλήττονται περισσότερο από την κρίση του κόστους διαβίωσης είναι αυτοί που στρέφονται στον στοιχηματισμό για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές τους ανησυχίες», δήλωσε η Άννα Χέμινγκς, διευθύνουσα σύμβουλος της GamCare.
Η δημοσκόπηση της YouGov έδειξε ότι το 20% των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τυχερά παιχνίδια δυσκολεύονται να βρουν χρήματα για την αγορά τροφίμων, συγκριτικά με το 11% του γενικότερου πληθυσμού.
Και το 16% ανέφερε ότι πηγαίνει σε δημόσιους χώρους για να γλιτώσει τα έξοδα θέρμανσης, συγκριτικά με το 5% του ευρύτερου πληθυσμού.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να αυστηροποιήσει τους κανόνες για τον στοιχηματισμό τα τελευταία χρόνια για να αποτρέψει φαινόμενα εθισμού, με το να ορίζει ανώτατο ποσό στοιχήματος στα τερματικά και να απαγορεύει τη χρήση πιστωτικών καρτών για τυχερά παιχνίδια.
Στις εταιρίες της William Hill, η Επιτροπή Στοιχηματισμού εντόπισε πολλές αστοχίες, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα. Ένας πελάτης, για παράδειγμα, ξόδεψε 23.000 λίρες σε 20 λεπτά χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος, ενώ άλλος έχασε 14.900 λίρες σε 70 λεπτά.
Η GamCare ανέφερε ότι ξεκίνησε μια νέα συμβουλευτική υπηρεσία προκειμένου να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τυχερά παιχνίδια να βάλουν και πάλι σε σειρά τα οικονομικά τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
15η ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή
ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή
Πρώτη συνομιλία των δύο χωρών μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα
Εάν πληγούν ενεργειακές υποδομές της
Το ζευγάρι απαντά σε αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Τομ Μπάουερ που ισχυρίζονται ότι η Μέγκαν «έκανε πλύση εγκεφάλου» στον Χάρι
Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα - H ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς φιλοσόφους όλων των εποχών
Ποιος φέρεται να είναι ο διάσημος καλλιτέχνης;
Η αποστολή του HMS Dragon στην Κύπρο άργησε, καθώς η στρατηγική αξιοπιστία της βρετανικής κυβέρνησης φθίνει επικίνδυνα
Ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στο Νέο Δελχί επιβεβαίωσε την άρση του αποκλεισμού εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης
Κλιμάκωση της έντασης στο Ιράκ με νεκρά ηγετικά στελέχη των Ταξιαρχιών της Χεζμπολά
Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί με πλήρη καταστροφή των ενεργειακών υποδομών - Απαντά με αντίποινα η Τεχεράνη
Συναγερμός στις ολλανδικές αρχές μετά το νέο χτύπημα - Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη
Δημήτρης Κούρκουλας, Πλάμεν Τόντσεφ, Κώστας Υφαντής, Ινώ Αφεντούλη, Γιάννης Κουτσομύτης και Έλενα Λαζάρου αναλύουν τις εξελίξεις
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.