- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αναβλήθηκε η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στη Γαλλία, λόγω των κινητοποιήσεων
Το ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία
Βασιλιάς Κάρολος: Αναβλήθηκε η επίσκεψη του στη Γαλλία, λόγω των κινητοποιήσεων - Το ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία
Η επίσημη επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στη Γαλλία αναβάλλεται, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ελιζέ, μετά την κοινωνική αναταραχή σχετικά με τις αλλαγές του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο συνταξιοδοτικό σύστημα και τα βίαια επεισόδια στο Παρίσι και άλλες πόλεις της χώρας.
Σύμφωνα με το Ελιζέ, ελήφθη κοινή απόφαση από τις κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Γαλλίας αφού τα εργατικά συνδικάτα προκήρυξαν νέα ημέρα πανεθνικών απεργιών και διαδηλώσεων κατά την επίσκεψη του Καρόλου.
Η απόφαση ελήφθη «ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας και του βασιλιά σήμερα το πρωί, προκειμένου να μπορέσουμε να υποδεχθούμε την Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο ΙΙΙ σε συνθήκες που να ανταποκρίνονται στη σχέση φιλίας μας», έγραψε η Γαλλική Προεδρία.
Σε δύσκολη θέση ο Μακρόν
Η αναβολή θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Μακρόν, ο οποίος ήλπιζε ότι η επίσκεψη του μονάρχη θα αποτελούσε ένα συμβολικό βήμα στις προσπάθειες των δύο χωρών να γυρίσουν σελίδα ύστερα από χρόνια κάθε άλλο παρά θερμών σχέσεων μετά το Brexit.
«Δεδομένης της ανακοίνωσης χθες μίας ακόμα ημέρας εθνικών διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού την Τρίτη, η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 26-29 Μαρτίου, θα αναβληθεί», σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελιζέ.
Ο Κάρολος επρόκειτο να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως βασιλιά στη Γαλλία για τρεις ημέρες πριν μεταβεί στη Γερμανία, ένα πρόγραμμα που είχε θεωρηθεί επιτυχία για τον Γάλλο ηγέτη που ήθελε να εμφανίσει τον εαυτό του ως τον ντε φάκτο ηγέτη της Ευρώπης.
«Η επίσκεψη θα επαναπρογραμματιστεί το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε το Ελιζέ σε ανακοίνωση.
Σύμφωνα με πηγή στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ, η επίσκεψη του Καρόλου στη Γερμανία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό.
Η αναβολή της σχεδιαζόμενης επίσκεψης του Καρόλου --στο πλαίσιο της οποίας είχε προγραμματιστεί δείπνο στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών-- θα αυξήσει τις πιέσεις στον Μακρόν που προσπαθεί να βρει διέξοδο από μια κρίση, η οποία έχει προκαλέσει τις χειρότερες αναταραχές στη Γαλλία από την περίοδο των ‘Κίτρινων Γιλέκων’ το 2018-2019.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.