Κοσμος

Διαδηλώσεων συνέχεια στη Γαλλία - Πυρπόλησαν το δημαρχείο του Μπορντό

Στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδηλώσεων συνέχεια στη Γαλλία - Πυρπόλησαν το δημαρχείο του Μπορντό

Γαλλία: Διαδηλωτές πυρπόλησαν το δημαρχείο του Μπορντό - Στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης 

Το δημαρχείο του Μπορντό πυρπολήθηκε, καθώς συνεχίστηκαν οι γαλλικές διαμαρτυρίες για τα σχέδια αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη Γαλλία την Πέμπτη, με 119.000 στο Παρίσι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών στην πρωτεύουσα και 80 άτομα συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα.

Οι διαδηλώσεις ήρθαν ως απάντηση στη νομοθεσία που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια στα 64 έτη.

Τα συνδικάτα έχουν καλέσει σε νέες διαδηλώσεις την ερχόμενη Τρίτη, που θα συμπέσει με την επίσημη επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου Γ' στη χώρα.

Είναι προγραμματισμένο να βρίσκεται την ημέρα εκείνη στη νοτιοδυτική πόλη του Μπορντό, όπου η φωτιά κατέκαψε την μπροστινή πόρτα του δημαρχείου το βράδυ της Πέμπτης μετά από μια ημέρα διαδηλώσεων και συγκρούσεων.

Δεν ήταν σαφές ποιος ήταν υπεύθυνος για την πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε γρήγορα από τους πυροσβέστες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν προσπάθησε να διασκεδάσει τις όποιες ανησυχίες ενόψει του ταξιδιού του βασιλιά, λέγοντας το βράδυ της Πέμπτης ότι η ασφάλεια «δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα» και ότι ο μονάρχης «θα γίνει δεκτός και θα καλωσοριστεί καλά», σύμφωνα με το AP.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ