- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ηλικιωμένη υπό έξωση επειδή το σπίτι που ζει δεν είναι ενεργειακά βιώσιμο
Η περιπέτεια της κυρίας Μάρς στη Βρετανία
Bρετανία: Ηλικιωμένη υπό έξωση επειδή το σπίτι που ζει δεν είναι ενεργειακά βιώσιμο
Μια γυναίκα, 83 ετών, στο Έντογουινστόου της Μεγάλης Βρετανίας πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι στο οποίο ζει εδώ και 62 χρόνια, επειδή δεν είναι πλέον «ενεργειακά βιώσιμο».
Η Άννι Μάρς η οποία υποστηρίζει ότι οι μεταβαλλόμενοι κανόνες σχετικά με την ενεργειακή απόδοση των ενοικιαζόμενων ακινήτων σήμαινε ότι το σπίτι δεν ήταν πλέον βιώσιμο.
Η Μαρς, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας, ενημερώθηκε ότι πρέπει να εκκενώσει το ακίνητο έως τις 14 Μαΐου. Το τοπικό συμβούλιο δήλωσε πάντως ότι θα υποστηρίξει οποιονδήποτε κινδυνεύει να μείνει άστεγος.
Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Λυπούμαστε βαθύτατα για την κατάσταση. Ωστόσο, οι πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία όσον αφορά τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης δεν μας επιτρέπουν πλέον να νοικιάζουμε σπίτια όπως αυτό».
Το Περιφερειακό Συμβούλιο έδειξε στην 83χρονη μια σειρά από ακίνητα, αλλά κανένα από αυτά δεν κρίθηκε κατάλληλο από την ίδια, καθώς δεν διέθεταν χώρο στάθμευσης εκτός δρόμου για το σκούτερ της. Είπε ότι αυτό ήταν σημαντικό για να μπορέσει να ασφαλίσει το όχημα.
Από το 2020, τα ενοικιαζόμενα ακίνητα πρέπει να διαθέτουν Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης με ελάχιστη βαθμολογία Ε, με την κυβέρνηση να διαβουλεύεται για την περαιτέρω αύξηση του ελάχιστου ορίου μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Το φθινόπωρο του 2020, η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ξεκίνησε διαβούλευση σχετικά με την αυστηροποίηση των κανόνων, προτείνοντας την αύξηση της ελάχιστης βαθμολογίας του Πιστοποιητικού από E σε C. Εάν αυτή η πρόταση εγκριθεί, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από την 1η Απριλίου 2025 για τις νέες μισθώσεις και από την 1η Απριλίου 2028 για τις υφιστάμενες μισθώσεις.
Η εξελισσόμενη νομοθεσία έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα για την αναβάθμιση της μόνωσης στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων, τα οποία δεν πληρούν το ελάχιστο όριο.
Η Thorseby Estate, στην οποία ανήκει το σπίτι της 83χρονης, δήλωσε ότι οι εκτεταμένες εργασίες για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης είχαν ως αποτέλεσμα την αξιολόγηση με D για το εξοχικό σπίτι του 19ου αιώνα και ότι περαιτέρω βελτιώσεις ήταν «απλά μη οικονομικές».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Παράλληλα, ένα διαφορετικό μοντέλο πατρότητας φαίνεται να αναδύεται στα social media
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.