- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ηλικιωμένη υπό έξωση επειδή το σπίτι που ζει δεν είναι ενεργειακά βιώσιμο
Η περιπέτεια της κυρίας Μάρς στη Βρετανία
Bρετανία: Ηλικιωμένη υπό έξωση επειδή το σπίτι που ζει δεν είναι ενεργειακά βιώσιμο
Μια γυναίκα, 83 ετών, στο Έντογουινστόου της Μεγάλης Βρετανίας πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι στο οποίο ζει εδώ και 62 χρόνια, επειδή δεν είναι πλέον «ενεργειακά βιώσιμο».
Η Άννι Μάρς η οποία υποστηρίζει ότι οι μεταβαλλόμενοι κανόνες σχετικά με την ενεργειακή απόδοση των ενοικιαζόμενων ακινήτων σήμαινε ότι το σπίτι δεν ήταν πλέον βιώσιμο.
Η Μαρς, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας, ενημερώθηκε ότι πρέπει να εκκενώσει το ακίνητο έως τις 14 Μαΐου. Το τοπικό συμβούλιο δήλωσε πάντως ότι θα υποστηρίξει οποιονδήποτε κινδυνεύει να μείνει άστεγος.
Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Λυπούμαστε βαθύτατα για την κατάσταση. Ωστόσο, οι πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία όσον αφορά τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης δεν μας επιτρέπουν πλέον να νοικιάζουμε σπίτια όπως αυτό».
Το Περιφερειακό Συμβούλιο έδειξε στην 83χρονη μια σειρά από ακίνητα, αλλά κανένα από αυτά δεν κρίθηκε κατάλληλο από την ίδια, καθώς δεν διέθεταν χώρο στάθμευσης εκτός δρόμου για το σκούτερ της. Είπε ότι αυτό ήταν σημαντικό για να μπορέσει να ασφαλίσει το όχημα.
Από το 2020, τα ενοικιαζόμενα ακίνητα πρέπει να διαθέτουν Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης με ελάχιστη βαθμολογία Ε, με την κυβέρνηση να διαβουλεύεται για την περαιτέρω αύξηση του ελάχιστου ορίου μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Το φθινόπωρο του 2020, η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ξεκίνησε διαβούλευση σχετικά με την αυστηροποίηση των κανόνων, προτείνοντας την αύξηση της ελάχιστης βαθμολογίας του Πιστοποιητικού από E σε C. Εάν αυτή η πρόταση εγκριθεί, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από την 1η Απριλίου 2025 για τις νέες μισθώσεις και από την 1η Απριλίου 2028 για τις υφιστάμενες μισθώσεις.
Η εξελισσόμενη νομοθεσία έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα για την αναβάθμιση της μόνωσης στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων, τα οποία δεν πληρούν το ελάχιστο όριο.
Η Thorseby Estate, στην οποία ανήκει το σπίτι της 83χρονης, δήλωσε ότι οι εκτεταμένες εργασίες για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης είχαν ως αποτέλεσμα την αξιολόγηση με D για το εξοχικό σπίτι του 19ου αιώνα και ότι περαιτέρω βελτιώσεις ήταν «απλά μη οικονομικές».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.