- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ντόναλντ Τραμπ καλείται να καταθέσει για την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς
Φέρεται να εξαγόρασε τη σιωπή της
Ντόναλντ Τραμπ: Η πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και η κατηγορία για εξαγορά της σιωπής της - Νέα κλήση για κατάθεση
Ο Ντόναλντ Τραμπ καλείται σε νέα κατάθεση στο πλαίσιο έρευνας για το ποσό που φέρεται να είχε καταβληθεί σε πορνοστάρ για να εξασφαλιστεί η σιωπή της, διαδικασία που ενδέχεται να οδηγήσει στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του, ανέφεραν την Πέμπτη (9.3) αμερικανικά ΜΜΕ.
Στις ψηφιακές εκδόσεις τους, οι εφημερίδες New York Times και Washington Post ανέφεραν πως ο Ντόναλντ Τραμπ κλήθηκε να δώσει κατάθεση την επόμενη εβδομάδα για το ποσό των 130.000 δολαρίων που δόθηκε λίγο καιρό προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές του 2016 στην ηθοποιό που είναι γνωστή με το ψευδώνυμο Στόρμι Ντάνιελς, η οποία δήλωνε πως είχε συνευρεθεί με τον μεγιστάνα των ακινήτων και πρώην πρόεδρο. Οι δυο εφημερίδες, επικαλούμενες ενημερωμένες πηγές, διευκρίνισαν πως υπεύθυνος για τη διαδικασία είναι ο περιφερειακός εισαγγελέας του Μανχάταν, ο Άλβιν Μπραγκ, Δημοκρατικός ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τους Τimes, οι κλήσεις για κατάθεση σημαίνουν «σχεδόν πάντα» πως πλησιάζει η «απαγγελία κατηγοριών». Στην περίπτωση που το σενάριο αυτό επαληθευτεί, ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινική δίωξη.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ανακοινώσει ήδη πως θα θέσει υποψηφιότητα στην προσεχή κούρσα για τον Λευκό Οίκο, το 2024, βρίσκεται στο στόχαστρο διαφόρων ερευνών, σε ομοσπονδιακό και σε πολιτειακό επίπεδο, για υποθέσεις που εκτυλίχθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια της και μετά την προεδρία του. Ωστόσο, δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κάποια από αυτές σε αυτό το στάδιο. Η απαγγελία κατηγοριών ποινικής φύσης θα είχε συνέπειες για την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές.
Δυο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016, ο προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικλ Κόεν, είχε δώσει 130.000 δολάρια στη Στόρμι Ντάνιελς, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ, προκειμένου, όπως εκτιμάται, να μην αποκαλύψει λεπτομέρειες για ιδιωτικές στιγμές με τον μεγιστάνα μερικά χρόνια νωρίτερα. Ο κ. Κόεν έχει πει πως αποζημιώθηκε αργότερα.
Αν η καταβολή του ποσού στον κ. Κόεν δεν έγινε με τυπικά ορθό τρόπο, μπορεί να ασκηθεί δίωξη στον κ. Τραμπ για πλημμέλημα στη Νέα Υόρκη, κακούργημα αν σκοπός ήταν να συγκαλυφθεί δεύτερο πλημμέλημα, σημείωσαν οι Τάιμς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα, ένα διαφορετικό μοντέλο πατρότητας φαίνεται να αναδύεται στα social media
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.