Κοσμος

Κύπρος: Αυτές είναι οι προτεραιότητες Χριστοδουλίδη για τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης

Συναντήσεις με τους υπουργούς και υφυπουργούς του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης
© ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Κύπρος: Οι στόχοι και οι προτεραιότητες Νίκου Χριστοδουλίδη για τις πρώτες 100 ημέρες

Σειρά συναντήσεων με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς της Κύπρου έχει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να θέσει τους στόχους και τις προτεραιότητες των 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησής του. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις προτεραιότητες του Νίκου Χριστοδουλίδη βρίσκονται:

  • Η ετοιμασία σχεδίων δράσης για υλοποίηση του συνολου του προγράμματος διακυβέρνησης το οποίο, μεσα στο πλαισιο της λογοδοσιας και διαφανειας, θα παρουσιαστεί απο τον καθε υπουργό/υφυπουργό δημόσια. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάγκη ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, οπως επίσης και σε εκείνη χρηστής διοίκησης.
  • Η κατεύθυνση από τον ΠτΔ για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ενώπιόν τους τα υπουργεία και υφυπουργεία ως προτεραιότητες.
  • Η επισκόπηση ανοικτών θεμάτων που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση και τα οποία θα πρέπει αμέσως να αντιμετωπιστούν.

Πηγές της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησε αυστηρή προσήλωση στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων, στον συντονισμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, καθώς και στη στενή συνεργασία με τη νομοθετική εξουσία που επιβάλλεται να υπάρχει, ενώ συζητήθηκε επίσης και δόθηκαν οδηγίες για την ετοιμασία και την επικαιροποίηση σχεδίων πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών. Στη διάρκεια των συναντήσεων με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς, παρούσα είναι και η υφυπουργός παρά τω Προέδρω, η οποία είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό και την παρακολούθηση υλοποίησής του κυβερνητικού έργου. 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαβριήλ Χαρίτος: Συνέντευξη με τον αναλυτή της Μέσης Ανατολής για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και τη ζωή στο Ισραήλ
Γαβριήλ Χαρίτος: «Δεν μένω στον πόλεμο επειδή είμαι θαρραλέος αλλά λόγω ντροπής»

Ένας από τους πιο διεισδυτικούς αναλυτές της Μέσης Ανατολής, που ζει στο Ισραήλ, αφηγείται την ιστορία του: μία διαδρομή ιδιαίτερη, με αρκετούς σταθμούς από τη Ρόδο έως την Ιερουσαλήμ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.