Κοσμος

Κύπρος: Αυτές είναι οι προτεραιότητες Χριστοδουλίδη για τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης

Συναντήσεις με τους υπουργούς και υφυπουργούς του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης
© ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Κύπρος: Οι στόχοι και οι προτεραιότητες Νίκου Χριστοδουλίδη για τις πρώτες 100 ημέρες

Σειρά συναντήσεων με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς της Κύπρου έχει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να θέσει τους στόχους και τις προτεραιότητες των 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησής του. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις προτεραιότητες του Νίκου Χριστοδουλίδη βρίσκονται:

  • Η ετοιμασία σχεδίων δράσης για υλοποίηση του συνολου του προγράμματος διακυβέρνησης το οποίο, μεσα στο πλαισιο της λογοδοσιας και διαφανειας, θα παρουσιαστεί απο τον καθε υπουργό/υφυπουργό δημόσια. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάγκη ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, οπως επίσης και σε εκείνη χρηστής διοίκησης.
  • Η κατεύθυνση από τον ΠτΔ για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ενώπιόν τους τα υπουργεία και υφυπουργεία ως προτεραιότητες.
  • Η επισκόπηση ανοικτών θεμάτων που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση και τα οποία θα πρέπει αμέσως να αντιμετωπιστούν.

Πηγές της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησε αυστηρή προσήλωση στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων, στον συντονισμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, καθώς και στη στενή συνεργασία με τη νομοθετική εξουσία που επιβάλλεται να υπάρχει, ενώ συζητήθηκε επίσης και δόθηκαν οδηγίες για την ετοιμασία και την επικαιροποίηση σχεδίων πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών. Στη διάρκεια των συναντήσεων με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς, παρούσα είναι και η υφυπουργός παρά τω Προέδρω, η οποία είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό και την παρακολούθηση υλοποίησής του κυβερνητικού έργου. 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός
Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός

Όταν το κριτήριο για την τέχνη είναι η στάση του καλλιτέχνη απέναντι στα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.