- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Δραματική η κατάσταση στη Βραζιλία - Εικόνες καταστροφής μετά τις κατoλισθήσεις (βίντεο)
Αυξάνονται οι νεκροί
Βραζιλία - Πλημμύρες και κατολισθήσεις - Στους 54 οι νεκροί - Ο Πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται για τα θύματα
Στη νοτιοανατολική Βραζιλία οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 54 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό την Παρασκευή (24/2), 6η ημέρα επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.
Την ίδια στιγμή ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας πάπας Φραγκίσκος δήλωσε πως προσεύχεται για τα θύματα.
«Σας στέλνω τις προσευχές μου, ο Θεός να σας ευλογεί» ανέφερε ο ποντίφικας, μιλώντας ισπανικά σε βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από τον Vatican News, επίσημο ειδησεογραφικό οργανισμό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Πάνω από 680 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε 24 ώρες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στη Σαν Σεμπαστσιάου, παραθαλάσσιο θέρετρο 200 χιλιόμετρα από το Σάο Πάολο -ποσότητα διπλάσια από τον μηνιαίο μέσο όρο βροχόπτωσης.
«Μέχρι στιγμής έχουμε επιβεβαιώσει 54 θανάτους» ανέφεραν οι υπηρεσίες του κυβερνήτη της πολιτείας Σάο Πάολο, διευκρινίζοντας πως έχουν αναγνωριστεί ως τώρα «16 γυναίκες, 15 άνδρες και 15 παιδιά».
Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης, έκανε λόγο για 50 νεκρούς.
Οι αρχές της Βραζιλίας υπολογίζουν πως περίπου 30 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. Οι έρευνες συνεχίζονται ασταμάτητα στις συνοικίες που χτυπήθηκαν πιο σκληρά. Σχεδόν 4.000 άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν.
Η Βραζιλία αντιμέτωπη με την κλιματική αλλαγή
Ειδικοί αποδίδουν την καταστροφή, την πολλοστή αυτής της φύσης που ζει τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής, στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της ανεξέλεγκτης αστικοποίησης.
9,5 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι ζουν σε περιοχές εκτεθειμένες στον κίνδυνο κατολισθήσεων ή πλημμυρών, μεγάλο μέρος τους σε φαβέλες -παραγκουπόλεις- οι οποίες στερούνται βασικές υποδομές, όπως η αποχέτευση, ανέφερε πρόσφατα το Εθνικό Κέντρο Επιτήρησης και Προειδοποίησης για Φυσικές Καταστροφές της χώρας (Centro Nacional de Monitoramento e Alertas de Desastres Naturais, CEMADEN).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.