- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεπερνούν τους 42.000 οι νεκροί από το χτύπημα του Εγκέλαδου σε Τουρκία και Συρία
Ανθρωπιστικά κομβόι συνεχίζουν να καταφθάνουν στις δύο χώρες
Σεισμός Τουρκία: Ξεπερνούν τους 42.000 οι νεκροί από το χτύπημα του Εγκέλαδου - Ανθρωπιστικά κομβόι συνεχίζουν να καταφθάνουν στις δύο χώρες
Ένα 17χρονο κορίτσι ανασύρθηκε ζωντανό σήμερα από τα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε στη νότια επαρχία Καχραμανμαράς, 248 ώρες μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη γειτονική Συρία και ο οποίος έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 42.000 ανθρώπους και στις δύο χώρες.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν το κορίτσι να μεταφέρεται με φορείο προς ένα ασθενοφόρο, καλυμμένο με μία κουβέρτα.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) μέχρι στιγμής στην Τουρκία έχουν καταμετρηθεί 36.187 νεκροί.
Στη Συρία έχουν αναφερθεί 5.800 νεκροί, αν και ο αριθμός αυτός παραμένει ίδιος εδώ και ημέρες.
Καμία από τις δύο χώρες δεν έχει ανακοινώσει πόσοι είναι οι αγνοούμενοι. Στο μεταξύ εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια, αφού έμειναν άστεγοι, την ώρα που επικρατεί πολικό ψύχος.
Στην πόλη Καχραμανμαράς η φωτογραφία δύο αγνοούμενων αγοριών έχει τοποθετηθεί σε δέντρο κοντά στην πολυκατοικία στην οποία έμεναν.
«Οι γονείς τους πέθαναν», δήλωσε ο Μπαϊράμ Νατσάρ, που γλίτωσε από τον σεισμό. Εξήγησε ότι τα πτώματα των γονιών των δύο αγοριών παραμένουν κάτω από τα ερείπια.
Περισσότεροι από 4.300 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί στην περιοχή μετά την αρχική σεισμική δόνηση της 6ης Φεβρουαρίου.
Ανθρωπιστικά κομβόι προς Τουρκία και Συρία
Η κυβέρνηση της Συρίας έχει ανακοινώσει ότι οι νεκροί στις περιοχές που ελέγχει φτάνουν τους 1.414, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τελικό απολογισμό.
Τα περισσότερα θύματα βρίσκονται στην ανταρτοκρατούμενη βορειοδυτική Συρία, με τους διασώστες να επισημαίνουν ότι στην περιοχή δεν έχει απεγκλωβιστεί κανένας ζωντανός από τις 9 Φεβρουαρίου. Κατά συνέπεια οι προσπάθειες πλέον επικεντρώνονται στην παροχή βοήθειας στους επιζώντες.
Μεγάλο μέρος των υποδομών της περιοχής έχει υποστεί ζημιές ή έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω του 12ετούς πολέμου και οι υγειονομικές αρχές είναι αντιμέτωπες με το δύσκολο έργο να διασφαλίσουν ότι οι επιζώντες τώρα δεν θα μολυνθούν από κάποια ασθένεια.
Η παροχή βοήθειας στη βορειοδυτική Συρία καθίσταται δύσκολη λόγω των συγκρούσεων και πολλοί κάτοικοι της περιοχής αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι, καθώς βοήθεια φτάνει σε άλλες πληγείσες περιοχές.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επεσήμανε χθες, Τετάρτη, ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την υγεία των κατοίκων της βορειοδυτικής Συρίας, όπου περίπου 4 εκατ. άνθρωποι ήδη βασίζονταν στην ανθρωπιστική βοήθεια πριν τον σεισμό.
Μέχρι σήμερα 119 φορτηγά του ΟΗΕ έχουν περάσει από δύο συνοριακά περάσματα στη μεθόριο μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.