Κοσμος

Κατέρρευσε το σύστημα της Lufthansa - Ακυρώνονται πτήσεις

Κομμένο καλώδιο της Deutsche Telekom καθήλωσε τα αεροπλάνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροπλάνο της Lufthansa
© EPA/ RONALD WITTEK

Γερμανία: Κατέρρευσε το σύστημα της Lufthansa - Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων

Στην καταστροφή καλωδίου από εκσκαφικό μηχάνημα κατά τη διάρκεια εργασιών στους σιδηροδρόμους φαίνεται ότι οφείλεται η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της Lufthansa, η οποία έχει προκαλέσει χάος στα αεροδρόμια της Γερμανίας, ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε πτήσεις της εταιρίας παγκοσμίως.

Χιλιάδες επιβάτες πλήττονται εδώ και λίγες ώρες από τα προβλήματα που προκάλεσε στο πτητικό πρόγραμμα της Lufthansa η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής.

Στη Φρανκφούρτη δεν πραγματοποιείται καμία πτήση της εταιρείας, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο κεντρικός κόμβος, ενώ έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις της Lufthansa εντός Γερμανίας και οι επιβάτες καλούνται να μετακινηθούν σιδηροδρομικώς.

«Επηρεάζεται κάθε πτήση μας, οπουδήποτε στον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα το οποίο να σχετίζεται με την ασφάλεια των πτήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα προκλήθηκε από κατασκευαστικές εργασίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Φρανκφούρτη. Πολλά καλώδια οπτικών ινών της Deutsche Telekom κόπηκαν από εκσκαφέα, μετέδωσε η ραδιοτηλεόραση της Έσσης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη χάκερ επιτέθηκαν στα συστήματα της σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρείας SAS, η οποία ανήκει στο δίκτυο Star Alliance της Lufthansa, προκαλώντας προβλήματα στις πτήσεις.

Δεν υπάρχουν ωστόσο ανάλογα στοιχεία για κάποια κυβερνοεπίθεση εναντίον της Lufthansa.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.