Κοσμος

Κρανίο δελφινιού βρέθηκε σε αποσκευή σε αεροδρόμιο στο Ντιτρόιτ

Παραμένει άγνωστο πως βρέθηκε εκεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Heathrow Airport
Heathrow Airport © Tomek Baginski/Unsplash

Ντιτρόιτ: Κρανίο δελφινιού βρέθηκε σε αποσκευή στο αεροδρόμιο

Ένα κρανίο δελφινιού μικρής ηλικίας βρήκαν οι αρχές ασφαλείας μέσα σε αποσκευή στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ.

Η τσάντα φέρεται να χάθηκε από τους ιδιοκτήτες της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και όταν έφτασε στις ΗΠΑ, ένας έλεγχος ρουτίνας στο μητροπολιτικό αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ αποκάλυψε αυτό που φαινόταν σαν αντικείμενο σε σχήμα κρανίου, ανέφερε η υπηρεσία στην ανακοίνωση.

«Μετά από περαιτέρω εξέταση από τους υπαλλήλους του CBP και της Υπηρεσίας Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ, διαπιστώθηκε ότι το κρανίο προερχόταν από νεαρό δελφίνι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το κρανίο παραδόθηκε στους επιθεωρητές της Υπηρεσίας Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ για περαιτέρω έρευνα.

«Απαγορεύεται η κατοχή αντικειμένων σχετιζομένων με την άγρια φύση, ειδικά εκείνων των προστατευόμενων ζώων», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθυντής της υπηρεσίας.

«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το λαθρεμπόριο άγριων ζώων και συνεργαζόμαστε στενά με τους ομοσπονδιακούς εταίρους μας στην Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ για την προστασία της άγριας ζωής», πρόσθεσε. 

Aυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι αμερικανικές αρχές προβαίνουν σε παρόμοια κατάσχεση.

Τον Δεκέμβριο, αξιωματικοί της CBP κατέσχεσαν οστά ζέβρας και καμηλοπάρδαλης από μια γυναίκα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον. Η γυναίκα, η οποία ταξίδευε από την Κένυα, είχε κρατήσει τα οστά ως αναμνηστικά, ανέφεραν τότε οι αρχές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ