- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Πολωνία έτοιμη να στείλει τανκς στην Ουκρανία χωρίς την Γερμανική έγκριση
Η Βαρσόβια διαθέτει 14 άρματα
Ουκρανία: Η Πολωνία έτοιμη να στείλει τανκς χωρίς την γερμανική έγκριση
Η Πολωνία είναι έτοιμη να στείλει τανκς στην Ουκρανία ακόμη και χωρίς την άδεια της Γερμανίας, δήλωσε την Τετάρτη ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, μεταδίδει το Politico.
Η Πολωνία έχει δεσμευτεί να στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία. Όμως, δεδομένου ότι είναι γερμανικής κατασκευής, χρειάζεται την έγκριση του Βερολίνου, την οποία ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεν έχει δώσει ακόμη.
Xθες στο τέλος της ομιλίας του, στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, που ήταν αφιερωμένη στην κλιματική πολιτική της Γερμανίας, ο Σολτς ρωτήθηκε ευθέως εάν θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2, όπως ζητά η Ουκρανία. «Δεν στηρίζουμε την Ουκρανία μόνο με οικονομικά μέσα και με ανθρωπιστική βοήθεια αλλά επίσης και με πολλά όπλα», απάντησε.
Εν τω μεταξύ όπως μεταδίδει το Reuters, οι γερμανικές εταιρείες είναι έτοιμες να προμηθεύσουν περισσότερα από 100 άρματα μάχης στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων τανκς Leopard και ανακατασκευασμένα βρετανικά άρματα μάχης Challenger 1, έγραψε η εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη πηγές του κλάδου.
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει επανειλημμένα ζητήσει από τη Δύση εξελιγμένα στρατιωτικά όπλα για να νικήσει τη Ρωσία, με τη Βρετανία και την Πολωνία να είναι οι δύο χώρες που έχουν ταχθεί εδώ και καιρό υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης. Η Βαρσοβία, μάλιστα, ετοιμαζόταν να στείλει και αεροπλάνα MiG-29 στο Κίεβο στην πρώτη φάση του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, ωστόσο η απόφαση «κόλλησε» σε επίπεδο ΝΑΤΟ, καθώς η Συμμαχία επαναλάμβανε την πάγια θέση της ότι οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία αφορούν μόνο τον αμυντικό τομέα.
Η Ουκρανία ελπίζει ότι οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο (μάχη για το Σολεντάρ) θα πείσει τη Δύση να ανοίξει το οπλοστάσιό της, στέλνοντας εξελιγμένα -δυτικού τύπου- όπλα, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στα γερμανικά τανκς Leopard, τα οποία το Κίεβο επιθυμεί διακαώς και πιστεύει ότι θα της δώσουν τεράστιο στρατηγικό πλεονέκτημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ανώτατη τιμή πωλείται η βενζίνη και το ντίζελ στα πρατήρια καυσίμων
«Είναι το χειρότερο που έχω φάει», είπε δοκιμάζοντας προϊόν
Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα ενεργειακή καταιγίδα
Η ρητορική των ηγετών, οι μεταβαλλόμενοι στόχοι και η αβεβαιότητα για τη διάρκεια των συγκρούσεων
Η δράση του αποτυπώνεται σε νέο ντοκιμαντέρ
Οι ΗΠΑ έπληξαν σε δέκα ημέρες πάνω από 5.000 στόχους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.