Κοσμος

Ρωσία και Λευκορωσία προετοιμάζονται για ανταρτοπόλεμο (βίντεο)

Ορατό το σενάριο νέας εισβολής στην Ουκρανία από τα βόρεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσικά και λευκορωσικά στρατεύματα εκπαιδεύονται μαζί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Ρωσικά και λευκορωσικά στρατεύματα εκπαιδεύονται μαζί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία © EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT

Ρωσία και Λευκορωσία εκπαιδεύονται σε πολιορκία και ανταρτοπόλεμο - Φόβοι για νέα εισβολή στην Ουκρανία από τον βορρά

Η Ρωσία και η Λευκορωσία έχουν επιταχύνει την κοινή στρατιωτική εκπαίδευσή τους, επί τη βάσει της εμπειρίας που έχει αποκομίσει η Μόσχα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, με έμφαση στον αστικό ανταρτοπόλεμο, όπως μετέδωσε σήμερα Κυριακή (8/1) το τηλεοπτικό κανάλι του Υπουργείου Άμυνας της Λευκορωσίας.

Το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Μόσχα και το Μίνσκ έχουν ενισχύσει την κοινή παρουσία των στρατιωτικών τους δυνάμεων στη χώρα, με όπλα, στρατιωτικό προσωπικό και ειδικό εξοπλισμό, ενώ προγραμματίζουν τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με τη συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών.

Η ενίσχυση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας γίνεται γνωστή ενώ επικρατεί σκεπτικισμός στην Ουκρανία και στη Δύση για το ενδεχόμενο η Μόσχα να χρησιμοποιήσει τη Λευκορωσία ως ένα πεδίο εξαπόλυσης μιας νέας επίθεσης κατά της Ουκρανίας από τον βορρά.

Το Μινσκ επέτρεψε στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει έδαφος της Λευκορωσίας για την αποστολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου του 2022.

Russian and Belarusian military forces fire missiles in joint tank drills

«Η περιφερειακή συγκέντρωση (ρωσικών και λευκορωσικών) στρατιωτικών δυνάμεων συνεχίζεται σχεδόν αδιάκοπα» μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι VoenTV.

«Η ένταση των ασκήσεων μόνο αυξάνεται. Ο στόχος είναι (οι στρατιωτικές δυνάμεις) να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανταποδώσουν στο ενδεχόμενο εκδήλωσης επιθετικών ενεργειών σε όλα τα μέτωπα» προστίθεται.

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην εκπαίδευση για τη διεξαγωγή αστικού ανταρτοπολέμου επί τη βάσει της εμπειρίας της Μόσχας στον πόλεμο της Ουκρανίας για την «αντιμετώπιση καταστάσεων στις οποίες, ο εχθρός έχει οργανώσει θέσεις μάχης με τη χρήση όπλων σε πολλαπλά κτίρια».

Russian troops perform military drills in Belarus with tanks

ΠΡΟΣΦΑΤΑ